Jedno od društava, udruga ili sastava predstavljat će svoj kraj na državnoj smotri u Dugom Selu

Održana 27. smotra tamburaških sastava KUD-ova, HKUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara Međimurja

Objavljeno: 16.05.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Mačkovec, u nedjelju je održana 27. smotra tamburaških sastava KUD-ova, HKUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara Međimurske županije. Čakovečka i međimurska publika u velikom je broju posjetila najveću manifestaciju ovakvog tipa u Međimurju, a koja će ujedno jednom od društava, udruga ili sastava omogućiti predstavljanje međimurskog kraja na državnoj smotri u Dugom Selu.  

Na održavanju uspješne tradicije u Mačkovcu domaćem je KUD-u čestitao predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Josip Varga koji je svim sudionicima poželio puno sreće u izboru za državnu smotru te i službeno otvorio 27. županijsku smotru.

Na smotri su se u Društvenom domu Mačkovec predstavili redom Županijski tamburaški orkestar ‘Stjepan Bujan-Stipić’ Čakovec, Tamburaški orkestri Kulturno umjetničke udruge ‘Zvon’ župne zajednice Mala Subotica, Kulturno umjetničkog društva ‘Belica’, Kulturno umjetničke udruge ‘Zasadbreg’, Kulturno umjetničkog društva ‘Šandorovec’, Kulturno umjetničkog društva Općine Selnica i Kulturnog društva ‘Međimurje’ iz Velenja, te Udruga žena ‘Sivica’ – Tamburaški sastav ‘Dražen Kovač – Draš’.  

Organizacijski odbor smotre čine KUD ‘Mačkovec’ i Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije – Odbor tamburaških sastava i orkestara, a nastupe je pratio državni selektor Igor Kudeljnjak.

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga nastupe je pratio uz predsjednika Vijeća mjesnog odbora Mačkovec Krunoslava Vidačića, ali i publiku koja je podržala ovu manifestaciju te poslala najbolju poruku važnosti očuvanja tradicijske kulture i tamburaške glazbe Međimurja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba