Mješoviti pjevački zbor “Vitez” KUD-a Konjščina pomeo jaku konkurenciju na prestižnom natjecanju i okitio se zlatom

NAČELNICA KROK: Hvala vam što nas predstavljate u najboljem svjetlu

Objavljeno: 16.05.2023. zagorjeinternational

Članovi KUD-a Konjščina nastavljaju nizati uspjehe na velikim natjecanjima. Naime, nakon što je Dječji zbor “Vedre note”, koji djeluje u sklopu KUD-a, nedavno na natjecanju dječjih zborova u Požegi osvojio srebro, stepenicu više popeo se Mješoviti pjevački zbor “Vitez” odraslih članova KUD-a okitivši se zlatom na natjecanju zborova “Aurora cantat“ u Karlovcu.

Riječ je o natjecanju koje je održano u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa, a koje je okupilo 30-ak zborova iz cijele Hrvatske, a unatoč tome što Mješoviti pjevački zbor “Vitez” postoji tek dvije godine, a njegovi su članovi redom pjevači amateri, može se reći kako su svojim nastupom pomeli vrlo jaku konkurenciju.

– Koliko je konkurencija bila jaka dovoljno govori činjenica što smo osvojivši zlato u kategoriji mješovite glazbe, išli u pripetavanje za Grand Prix i to sa zborom Umjetničke akademije iz Splita. Prvo mjesto ipak je pripalo njima, a mi smo beskrajno ponosni na naše visoko zlato, posebice stoga što smo se natjecali s jako zvučnim imenima i zborovima iz velikih gradova – pojasnila je Irena Kušec Kovinčić, voditeljica zbora kojem je ovo prvo zlato osvojeno na nekom natjecanju, što uspjeh čini još većim.

Prema riječima voditeljice, zbor je također prošle godine sudjelovao na državnom susretu u Rovinju gdje su predstavljali Krapinsko – zagorsku županiju te se okitili srebrom. 

Čestitke na sjajnom rezultatu uputila je i načelnica Konjščine Anita Krok koja je istaknula kako je nakon srebra mladih članova, ovo stvarno veliko priznanje KUD-u za njihov trud i rad te dokaz da ono što rade, rade jako dobro. 

– Čestitam svim članovima zbora te naravno njihovoj voditeljici i hvala im što su nas još jednom učinili ponosnima. Naime, upravo su ovakvi sjajni rezultati naših udruga najveći promotor naše općine te tradicijske i kulturne baštine našeg kraja. Hvala im što nas predstavljaju u najboljem svjetlu – poručila je načelnica Krok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba