Prijateljstvo je najdivnija stvar na svijetu

Otrčao maraton gurajući prijatelja u kolicima 42,2 kilometra, a potom ga na rukama prenio preko cilja 

Objavljeno: 15.05.2023. zagorjeinternational

U nedjelju je održan inauguracijski maraton “Rob Burrow Leeds”, a sve je rezultate zasjenila dirljiva priča Kevina Sinfielda i njegovog prijatelja Roba Burrowa. Naime, Kevin i Rob bliski su prijatelji i nekadašnji suigrači u ragbi klubu Leeds Rhinos.

Burrow pati od bolesti motornog neurona (MND) stoga ga je Sinfield cijelom dužinom maratona, 42,2 kilometra, gurao u posebno prilagođenim invalidskim kolicima, a pred samim ulaskom u cilj ga je podigao iz kolica i noseći ga na rukama, prešao ciljnu ravninu, prenosi Jutarnji list.

Burrowu je bolest dijagnosticirana u siječnju 2020. godine, a od prosinca iste godine, Sinfield je počeo trčati njemu u čast i kako bi prikupio novac za sve koji pate od iste bolesti.

Inače, nedjeljni je maraton trebao imati 7777 sudionika, no zbog ogromne potražnje organizatori su dopustili da sudjeluje 12.000 trkača, od čega je 40 posto njih u maratonu sudjelovalo po prvi puta.

– U ovom slučaju nije važno koliko maraton traje i koji nam je rezultat. Što duže traje, više vremena mogu provesti s Robom. Svi trče u Robovo ime s razlogom. Danas ovdje ima toliko ljudi jer svi misle na Roba i žele dati svoj doprinos prijatelju ili članu obitelji koji prolazi kroz teška vremena. Zajedno se borimo, rame uz rame – rekao je Sinfield uoči utrke. 

Video njihovog prolaska kroz cilj možete pogledati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba