Nakon lošeg niza, počeo pobjednički i zakomplicirao ulazak u Europu

NK Varaždin kod kuće, u drugom djelu, rezolutno svladao HNK Rijeku

Objavljeno: 15.05.2023. zagorjeinternational

Nakon neslavnog niza od tri poraza, varaždinski nogometaši krenuli su u pobjednički niz s drugom pobjedom. Poslije odličnog izdanja i slavlja (0:2) u Šibeniku, izabranici Marija Kovačevića slavili su na domaćem terenu protiv Rijeke s 2:0 (0:0). Golove su za domaće zabili Niko Domjanić 47′ i Tonio Teklić 58′. 

Kiša je neumorno pljuštala od prve minute utakmice u Varaždinu, ali nogometaši obje momčadi morali su se prilagoditi i pokušati odigrati najbolje što mogu. Prvi su zaprijetili gosti iz kontre nakon što je u 15. minuti Frigan pobjegao varaždinskoj obrani i došao sam pred Zeleniku, ali kapetan Varaždina i današnji slavljenik koji je napunio okruglih 30 godina odlično je reagirao, piše Varaždinski.

Na kraju su suci pokazali zaleđe, a u idućih desetak minuta vidjeli smo nekoliko oštrijih prekršaja gostujuće momčadi na što se domaća klupa požalila i tražila zaštitu za svoje igrače od suca Čuline. A prvi žuti karton stigao je tek u 27. minuti kad je pretjerao Goda i ‘poderao’ Stolnika. Prije poluvremena mogli su zabiti gosti, a krasno je zaprijetio Niko Janković iz daljine. S dvadesetak metara je sijevnula ‘bomba’, a krajnjim je naporom to skrenuo Oliver Zelenika u prečku. Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, ali zato je već na startu nastavka.  

Jozo Stanić pokazao se kao odlično rješenje s klupe te je već u 47. minuti asistirao za Niku Domjanića koji je ostao sam na pet metara i smireno glavom zabio za prednost Varaždina. A uspjeli su domaći na krilima prvog gola stići i do drugog. Bilo je to deset minuta kasnije kad je Pilj odlično s lijeve strane ubacio za Teklića koji se odlično snašao i škaricama efektno zabio za povećanje vodstva. Do kraja utakmice dobro je sa zamjenama reagirao Kovačević, a njegove su trupe sačuvale prednost za velika tri boda. 

Sudačka ‘trojka’ na terenu su bili iz Zagreba – Ante Čulina, Dario Kolarević i Dominik Benković – dok je u var sobi bila splitska sudačka ekipa Duje Strukan i Alen Jakšić.

Požutjeli su kod Varaždinaca Pilj 38’ i Elezi 68’, a kod Riječana Goda 27’ i Hodža 52’.

Nogometaši obje momčadi istrčali su sličnoj formaciji 4-2-3-1 i to NK Varaždin: Zelenika (c) – Stolnik (46′ Stanić), Jelenić, Pëllumbi, Urata – Elezi, Pilj (76′ Pereira)- Teklić (76′ Belcar), Brodić, Kolarić – Domjanić (62′ Vugrinec, 88′ Težak), a HNK Rijeka: Labrović (c) – Veiga (60′ Grgić), Galešić, Dilaver, Goda – Banda, Hodža – Ampem (62′ Obregon), Janković (71′ Djouahra), Marin (60′ Selahi)  – Frigan. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba