Jedini karate klub u KZŽ ugostio drugo kolo Lige sjeverozapadne Hrvatske

“Naravno pobjeda je bitna, no ne zaboravite kako je najvažnije sudjelovati”

Objavljeno: 15.05.2023. zagorjeinternational

U organizaciji karate kluba Konjščina, Sportska dvorana Srednje škole Konjščina u subotu je bila poprište drugog kola ‘Lige sjeverozapadne Hrvatske 2023’. Natjecanje je otvorila načelnica Konjščine Anita Krok, naglasivši pritom kako je Karate klub Konjščina jedini karate klub na području Krapinsko – zagorske županije, što je svakako na ponos i čast općine.  

– Drago mi je što smo upravo mi domaćini ovog sportskog susreta i što su nas posjetila djeca sa svojim roditeljima iz svih dijelova sjeverozapadne Hrvatske. Ono što me osobno žalosti je to što je dvorana u lošem stanju, no nadam se da će se već i to do sljedeće Lige promijeniti te će se naši mladi karatisti natjecati u puno boljim uvjetima – rekla je načelnica Krok te poželjela svim natjecateljima puno sreće:

– Unaprijed vam čestitam što ste se odlučili baviti sportom. Svi smo mi svjesni da u mnogim ruralnim općinama ne postoji neki izbor sportskih aktivnosti i upravo smo stoga još sretniji što u općini imamo naš karate klub te što je on pun djece već generacijama. Iznimno nam je važno da se naša djeca bave sportom i zdravo žive. Želim svima puno sreće pa iako je naravno i pobjeda bitna, ne zaboravite kako je najvažnije sudjelovati i družiti se sa svojim vršnjacima – poručila je načelnica mladim sportašima te zahvalila svim trenerima, ali i roditeljima što odvajaju svoje vrijeme i ulažu u svoju djecu kako bi ona aktivno i zdravo živjela.  

Na turniru je sudjelovalo 26 članova KK Konjščina u 37 prijava te je u karate disciplini ‘kata’ zlato pripalo Vanji Zorc, Korini Košutić i Alei Picek. Srebro su izborili Mikulčić Juraj, Nikola Emanuel Ondrašek, Lara Sović, Petra Čiček i Klara Ondrašek, dok su pak broncu osvojili Jakov Košutić, Marko Svrtan, Ivan Čivrag Gašpar, Ivan Ivanović, Vanja Zorc, Jan Škrlec, Tena Bačanek, Iskra Martinjak, Tia Bregeš, Nika Brleković, Hana Krok i Klara Ondrašek. Sudjelovali su i Maksim Martinjak, Borna Ivanović i Dean Picek. 

U ‘kumite’ disciplini najuspješniji, osvojivši prvo mjesto, bili su Petra Čiček, Jana Božić, Ivan Čivrag Gašpar i Petra Lisak. Srebrni su bili Petra Čiček, Jakov Košutić i Ivan Čivrag Gašpar, a broncom su se okitili Alea Picek, Tia Bregeš, Nika Brleković, Jana Božić, Marko Svrtan i Damjan Hrkec. U kumite disciplini se natjecao i Petar Mikulčić.

Sportskom događanju je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek koji je čestitao predsjedniku KK Konjščina Željku Stošiću te dugogodišnjem treneru Branku Plenaru na 40 godina uspješnog rada i djelovanja KK Konjščina.

– Uvijek birajte druženje uz sport, ples i glazbu. Budite dobri i vjerni sportaši te svoj mladi život posvetite kvalitetnim stvarima kao što je ovo natjecanje – poručio je natjecateljima predsjednik KK Konjščina Stošić.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba