VELIKI DAN ZA ZAGORSKI NOGOMET: U Zaboku otvoreno 6,3 milijuna kuna vrijedno nogometno igralište s umjetnom travom

“Krapina i Zabok sada imaju uvjete da županija konačno dobije drugoligaše”

Objavljeno: 15.05.2023. Vanja Hozmec

U Zaboku je, u sklopu Sportsko-rekreacijskog parka ‘Zaseka’, u ponedjeljak otvoreno novouređeno igralište s umjetnom travom, a čast da prvi zaigraju na novom terenu imali su polaznici Škole nogometa Zabok i igrači NK Maribora te zabočki seniori (NK Mladost i NK Rudar Dubrava Zabočka) i seniorska ekipa NK Maribor. 

Cijeli je ovaj projekt stajao 835.500 eura (6,3 milijuna kuna), igralište je dimenzija 105×66 metara što znači da će se na njemu moći igrati službene prvenstvene utakmice do 2. HNL, a uz to je i vrhunski osvijetljeno sa 16 reflektora u LED tehnologiji. 

Dugogodišnji san

Predsjednik zabočkog nogometnog kluba Tihomir Vančina rekao je kako su svi presretni novim igralištem o kojem u klubu sanjaju već 15-ak godina.

– Bez ulaganja u infrastrukturu jedan ozbiljan klub ne može. Ovime su stvoreni preduvjeti da bi, s današnjim danom, imali drugačiji NK Mladost, drugačije uvjete, a ovaj teren s umjetnom travom je preduvjet za to. Ovaj će teren koristiti NK Dubrava i NK Mladost što se omladinske škole tiče. Mi smo škole pripojili jer smatramo to dobrim korakom naprijed da bi osnažili našu omladinu, a također, teren će biti na raspolaganju svim ekipama u Zagorju, pa i šire – rekao je Vančina. 

Od ukupnog iznosa od 6,3 milijuna kuna, više od četiri milijuna osigurao je Grad Zabok, rekao je gradonačelnik Ivan Hanžek.

– Trava je stajala oko 2,5 milijuna, a ostalo je otpalo na građevinske i obrtničke radove. To je financirao Grad, a Nogometni savez je financirao travu i njeno postavljanje – otkrio je gradonačelnik. 

Također, rekao je da mu je izuzetno drago što je na području grada otvoren novi sportski teren, a posebno mu je drago s obzirom na to da je i sam nekada igrao nogomet.

– Teren će omogućiti redovno treniranje, posebno mladim kategorijama, a moderna rasvjeta kojom je osvijetljen će osigurati da poslije škole, u večernjim satima, mogu ovdje na terenu naši sportaši odraditi svoje. Srce mi je osobito puno jer se ove godine ujedno obilježava i 85 godina postojanja kluba NK Mladost – dodao je Hanžek. 

Otvorenju novog terena su nazočila i dva predsjednika – predsjednik republike Zoran Milanović i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Drugi u KZŽ 

– Ovo je 24. teren kojeg otvara Hrvatski nogometni savez, a drugi u Krapinsko – zagorskoj županiji. Radi se o doista prekrasnom terenu, vidjeli ste i sami koliko se djece okupilo, a to posebno veseli. Ulaganje u sportsku infrastrukturu doista je nužno, drago mi je da smo jednim dijelom doprinijeli ovom terenu u Zaboku, a nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje – poručio je Kustić te dodao da se nada kako će na ovom terenu niknuti i neki novi reprezentativci.

Župan Željko Kolar istaknuo je da je ovo veliki dan za Zabok, ali i za Krapinsko – zagorsku županiju.

– Bez ulaganja u sportsku infrastrukturu teško bi mogli privući mlade da se bave sportom. Ako želimo da nam se djeca bave sportom, moramo biti spremni na ulaganja. Nakon Krapine, Zabok je drugi grad u županiji koji je dobio ovakvo igralište, a vjerujem da je ovo poticaj i drugim jedinicama lokalne samouprave da naprave isto. Lica mališana koji su ovdje igrali nogomet pokazala su sve – poručio je župan Kolar i dodao da su i Zabok i Krapina sada stvorili uvjete da županija konačno dobije drugoligaše. 

Inače, prvi odigran susret na novom terenu završio je s rezultatom 2:2.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba