Našao je u šumi, udomio i sad ga prati u stopu bolje nego pas

Tko se tuče taj se voli: Lovac Goran i Ruža, mladunče divlje svinje postali nerazdvojni duo

Objavljeno: 14.05.2023. zagorjeinternational

Goran (42) iz Daranovaca kraj Požege u ožujku je pronašao mladunče divlje svinje staro tek nekoliko dana, udomio ju je i od tad su nerazdvojni.

– Tamo kraj drveta je malo prase, rekao mi je kolega lovac. Prišao sam drvetu bliže, svugdje je bilo suho lišće, tek kad sam malo bolje zagledao, vidio sam crnu prugu i šare koje su se stopile s bojom lišća. Maleno prase staro tek nekoliko dana se sakrilo. Razgrnulo je lišće na dvije strane i u njega leglo sakrivši njuškicu. Uzeo sam ga i ono me počelo njuškicom dirati po licu – rekao je lovac Goran Podnar iz Daranovaca kraj Požege za 24sata.

Kaže da je pokušao naći mamu male divlje svinje, ali je nije uspio uočiti.

– Gledao sam i osluškivao po šumi, ništa se osim laveža lovačkih pasa nije čulo. Majka mu je s drugim praščićima najvjerojatnije pobjegla. Počela mi je sisati rukav lovačkog odijela, očito je bila gladna. Nisam je imao srca ostaviti u šumi jer smo nedaleko istjerali jednog čaglja, očito ih je on već neko vrijeme slijedio. Kolege su predložile da joj dam ime Ruža, prihvatio sam i donio je kući. Moj otac Stipo malo je prigovarao, jer još nije zaboravio ljubimca srnjaka koji je bio poput člana obitelji. Nažalost, razbolio se, veterinar mu je dao lijekove, ali nisu pomogli pa je uginuo – rekao je Goran.

I tako mu je došla Ruža na skrb te je počelo veliko prijateljstvo.

–  Kad bih sad pješice krenuo u Požegu, a do tamo ima oko šest kilometara, siguran sam da bi me pratila. Voli ona sve, jako je znatiželjna, a najviše voli bombone, i to one tvrde s okusom mentola. Voli i travnjake naših susjeda te njihovo cvijeće – ispričao je Goran.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba