ZABOK: Domaći 'kickboxeri' pokazali kako se organizira prvenstvo, ali i kako se osvajaju medalje

BRAVO! Katja Kunštek iz KK Krapina zlatna, a Leona Bartolin iz KK ‘Ninja’ srebrna na ‘Kickboxing prvenstvu Hrvatske’ 

Objavljeno: 14.05.2023. zagorjeinternational

Uspješnom zabočkom kickboxing klubu ‘Ninja’ pripala je čast da, uz Hrvatski kickboxing savez i Grad Zabok, bude domaćin spektakularnog ‘Kickboxing prvenstva Hrvatske’ koji se održao jučer u gradskoj Sportskoj dvorani.

Izvrsnost na nivou

Kickboxing klub Krapina od danas ima državnu prvakinju među djevojčicama do 33 kilograma, a ona je Katja Kunštek. Korak do zlatnog odličja ostali su Ileana Kukovačec, David Javorić i Katarina Jug koji su osvojili drugo mjesto.

– U polufinalu su zaustavljeni Nikol Javorić, Fran Majcenić, Luka Čuček, Erik Dugorepec, i Alessia Anić-Čurko koji su osvojili treće mjesto – kažu iz krapinskog kickboxing kluba.

Čak 220 natjecatelja iz 41 kluba natjecalo se u disciplinama ‘light contact’ za seniore, ‘kick light’ za juniore te ‘point fight’ za djecu.

– Velike pripreme i organizacije uspješno je realizirano te smo dobili pohvale od članova Hrvatskog Kickboxing Saveza, ali i samih sudionika i trenera. Ovo je prvi puta u novije vrijeme da se prvenstvo Hrvatske odvija u Krapinsko – zagorskoj županiji. Zadovoljstvo je stvarno na visokom nivou, što su nam potvrdili u razgovorima, a puno smo razgovarali, ponajviše oko smještaja, tako da je ovo natjecanje dalo jedan poticaj lokalnoj zajednici – poručio je organizator i voditelj kluba domaćina Rajko Bartolin.

Domaći predstavnici

Iako je natjecanje dvoranske prirode jučerašnje vrijeme mu je itekako išlo u prilog, a sama dvora je bila dupkom puna.

– Dvorana je dobro koncipirana, sve usluge od svlačionice, wc, šanka prostranosti do prostora za zagrijavanje te ostali tehnički uvjeti, koji znaju biti drugdje problem, su izvrsni. Za borce je izuzetno bitno što dvorana ima klimatizaciju, kad je toliko puno ljudi brzo se potroši kisik. Vrijeme nam je išlo na ruku te pridonijelo pravoj sportskoj fantaziji.  Jedino smo mi iz organizacije umorni, prvu noć smo bili do kasno navečer u dvorani dok smo složili svu tehnikaliju, ali zato ujutro je bilo sve spremno – kazao je Bartolin te dodao kako na Hrvatsko prvenstvo uvijek dolaze najspremniji od kojih se očekuju rezultati to i oni to opravdaju.               

Od domaćih predstavnika najbolje rezultate postigla je Leona Bartolin koja je još kao juniorka prvi puta nastupala u seniorskoj kategoriji disciplina Kick light, te zauzela drugo mjesto do 55 kilograma i broncu u juniorskoj kategoriji u istoj disciplini Kick light do 55 kilograma. Elena Čvek nastupala je isto u disciplini Kick light juniorke do 60 kg te se plasirala od četvrtog  do sedmog mjesta i Leonardo Čvek koji je u velikoj konkurenciji ovaj puta zauzeo plasman od osmog do 16 mjesta u juniorskoj kategoriji disciplini Kick light do 69 kilograma.  

Uz domaće natjecatelje uspješno su još iz KZŽ nastupali klubovi KBK Zmaj Bedekovčina, KBK Krapina te BTI Zabok koji su postigli odlične rezultate.

U protokolarnom dijelu  pozdravnih govora koje je vodio tehnički direktor svjetske WAKO organizacije Ing. Romeo Deša, sudjelovali su predsjednik HKBS-a Tomo Bilandžić, izvršni organizator i domaćin trener Rajko Bartolin, predsjednik SZ grada Zaboka Nenad Borovčak, predsjednik gradskog Vijeća grada Zaboka Dragutin Črnjević, izaslanik Župana KZŽ poč. general Josip Horvatin, a samo natjecanje prigodnim govorom otvorio je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.  

Ovo prvenstvo RH svojim Donacijskim potporama pomogli su; Maximus Media Zabok, City Caffe Zabok, Zaboky Restaurant & Catering Zabok, King Kebab Zabok, Apeirontrade V. Ves Krapina, Hotel I Restoran Dvorac Gjalski Zabok, Kbk Zmaj Bedekovčina, Zaštita Zagreb, Birotehnika Zabok, Hrvatski Kickboxing Savez, Grad  Zabok, Limarija I Vodovod- Gordan Hršak- Krapina.Medijski pokrovitelji: Zagorje International, Kajkavske Kronike, Zagorski List, Zagorska Televizija, TV Zapad, Radio Stubica, Zagorski Radio Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba