Domače je domače

VREME JE ZA FLANCE! Otvara se Loborska zelena tržnica

Objavljeno: 13.05.2023. zagorjeinternational

Na zadovoljstvo mještana, i ove godine u centar Lobora vraća se Loborska zelena tržnica. Omiljeno je to mjesto svih koji žele kupiti presadnice i domaće proizvode, a inicijativu je prije tri godine pokrenula Općina Lobor.

Kako je pojasnila načelnica Ljubica Jembrih, dokaz je ovo da su zdravlje, briga o okolišu i održivosti prioriteti Općine Lobor.

– Znamo koliko je u današnje vrijeme, kada se suočavamo sa sve većim brojem neispravnih proizvoda na policama naših trgovina, važna zdrava i domaća hrana. Upravo je to i cilj ove naše Loborske zelene tržnice – omogućiti našim mještanima, ali i svim posjetiteljima koje će možda upravo Zelena tržnica i privući k nama u Lobor, zdravo, domaće i zeleno. Ovo je ujedno i odlična prilika za promociju lokalnih OPG-ova i poljoprivrednika koji cijelu godinu mukotrpno rade i stvaraju svoje proizvode pa ih na ovaj način Općina nastoji poduprijeti – rekla je načelnica Jembrih.

Loborska zelena tržnica bit će otvorena svaki petak tijekom svibnja i lipnja od 8 do 12 sati na parkiralištu u centru Lobora, a mještani i svi posjetitelji moći će kupiti presadnice povrća i cvijeća te razne domaće proizvode.

Budući da će ovo parkiralište zauzeti štandovi prodavača, iz Općine mole mještane da za vrijeme trajanja Zelene tržnice koriste druga parkirališta. Također, napominju i da je radno vrijeme tržnice u slučaju lošeg vremena podložno promjenama o čemu će mještane na vrijeme obavijestiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba