Mladi poduzetnik iz Zagreba

Lukas (15) objavio oglas da traži posao: Ne trebaju mi novci ni za što posebno, nego da imam svoj džeparac na moru

Objavljeno: 13.05.2023. zagorjeinternational

Lukas Golubić (15) iz Zagreba objavio je oglas u kojem traži posao kako bi uštedio za džeparac. Njegovi sumještani su oglas slikali i postavili na društvene mreže, a onda je njegov mobitel “poludio” od zvonjenja, pišu 24sata.

– Dogovorio sam se s frendovima iz razreda da ćemo zajedno krenuti s tim, ali sam samo ja postavio oglase. Prvo me nitko nije zvao pa sam pomalo i zaboravio na to. Ali kad je netko to stavio na Facebook, počeli su pozivi. Imao sam pozive s mora, iz Gajnica, Sesveta… Sve mi je nekako bilo daleko. Htio sam nešto raditi u kvartu kako bih stigao sve odraditi uz školu – rekao je za 24sata Lukas, koji ide u osmi razred osnovne škole, a želja mu je upisati Tehničku srednju školu.

– Ne trebaju mi novci ni za što posebno, nego da imam svoj džeparac na moru. Ići ću na Vir gdje imamo vikendicu i gdje godinama ljetujem s bakom i djedom. Nisam znao da će običan oglas za posao izazvati ovoliko interesa javnosti. Bilo je poziva i u sedam ujutro i kad sam u školi. Ali tad mi je mobitel ugašen pa kad ga upalim nakon škole, poruke propuštenih poziva samo dolaze – govori Lukas čiji roditelji za oglas nisu ni znali.

– Saznali smo tek kad je sve završilo na društvenim mrežama. On već godinama voli samostalno raditi i imati svoj džeparac. Ja mu kao roditelj, kad ide negdje van, pokušam dati nešto sitno da ima, ali on uvijek odbije. Voli imati svoje. Njegova baka ima starački dom pa dosta pomaže tamo s nekim poslovima. Vrlo je samostalan – ispričao je Lukasov otac Robert i dodao kako je njegova supruga, kad je čula za veliki interes medija, bila u panici.

– Ona radi na sudu, a radila je s maloljetnicima. Svašta joj je prošlo kroz glavu, pa i to da će joj doći socijalna na vrata. Lukas je jedinac, a ona je dosta zaštitnički postavljena. Kad je bila sigurna da je sve po zakonu, smirila se, ali je bila jako uznemirena. Takve su majke, a ja sam kao otac jako ponosan na sina. Bitno je da mlade usmjeravamo na pošteni rad. Oni će griješiti, ali najbolje je da sami nauče, a mi ćemo ih usmjeravati – zaključio je Robert. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba