˝Jedan je dječak radnicu na odmorištu pitao tko su ti tipovi, a ona mu je navodno prišapnula, bilo bi vam najbolje da uđete u autobus i maknete se odavde˝

HOROR NA A1: Dvojica maskiranih navlačila djecu u crni Mercedes, nudili im i novac

Objavljeno: 13.05.2023. zagorjeinternational

Tri razreda učenika četvrtih razreda Osnovne škole Petar Kanavelić iz Korčule jučer su se autobusima vraćali s terenske nastave iz Gorskog kotara, a tijekom zaustavljanja na autocestovnom odmorištu ‘Zir’ u Lici, gdje se nalazi i restoran ‘Macola’, dvije starije muške osobe nudile su djeci novac kako bi ih krcali u automobil, piše Slobodna Dalmacija.

Roditelji su u šoku, učenici uznemireni, jer ono što se inače događa u filmovima, jučer se dogodilo njihovoj djeci. Kako su nam ispričali roditelji četvrtaša kojima su se obraćali nepoznati muškarci, jedan od dvojice nasrtljivaca imao je crnu kapuljaču duboko navučenu na lice, a obojica su pokušavali dječake i djevojčice namamiti u crni automobil marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka.

– Nudili su im novac, po 10 ili 20 eura, najprije su vabili dječake, govorili su im dođi, pokazat ću ti automobil, ali dječacima je to bilo sumnjivo pa su ih odbili. Onda su krenuli na djevojčice – ispričao je roditelj jednog od korčulanskih školaraca.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija od jedne majke, njezinu djevojčicu su potezali za ruku uvjeravajući je da uzme novac i sjedne u vozilo, drugi roditelj kaže kako su njegovu djevojčicu uhvatili za rame ne bi li je na silu ugurali u automobil, ali im se srećom otrgnula.

– Jednu su djevojčicu uhvatili za rame i pitali je ˝Ej curo, dođi sa mnom!˝. Drugoj su djevojčici govorili ˝Sjedni s nama u auto, povest ćemo na koje god mjesto na svijetu želiš˝, a u rukama su imali puno novčanica od 10 i 20 eura. Dječaci su pitali jednog od njih da skine kapuljaču i pokaže lice, ali odbio je – prepričavaju roditelji što su čuli od djece.

– Jedan je dječak radnicu na odmorištu pitao tko su ti tipovi, a ona mu je navodno prišapnula, bilo bi vam najbolje da uđete u autobus i maknete se odavde. Po tome ispada da su te osobe ljudima poznate od prije, kako oni, tako i njihove kriminalne radnje – zaključuju uznemireni Korčulani.

Mali su otočani odlično reagirali, nitko nije pristao na zamku, a neki su od njih počeli vikati i dozivati učiteljice koje su odmah shvatile ozbiljnost situacije, “potrpale” svu djecu u autobuse i detaljno ih izbrojile. Kad su se uvjerile da su svi na broju, vozači su krenuli, a jedna je učenica, bez obzira na šok, zapamtila registraciju sumnjivog vozila.

Učiteljice su nazvale Velebita Veršića, ravnatelja škole, koji je potom o događaju obavijestio Policijsku postaju Korčula.

– Policajcima sam rekao i za registraciju automobila koju je učenica zapamtila. Kad su učenici stigli u Korčulu, sinoć oko 23 sata, odmah smo išli u postaju dati izjave.

U postaju su išle učiteljice, dio učenika s roditeljima i ja. Otkad sam ravnatelj, ovakav događaj još nikad nismo zabilježili – kazao je Veršić.

Kako doznaju novinari Slobodne Dalmacije od roditelja, u policiji su se zadržali do kasno u noć, a izjave su nastavili davati i jutros. Jedan je roditelj istaknuo da policija slučaju pristupa preblago.

– Nije mi jasno zašto nisu odmah zatvorili autocestu? Imali su tablicu automobila kojeg smo bez problema pronašli na internetu. Taj automobil nije registriran već pet mjeseci, prijavljen je na tvrtku, prije je bio prijavljen na drugu, gotovo pa i ja mogu doći do počinitelja – priča nam nezadovoljni Korčulanin.

Iako bez težih posljedica, mali će Korčulani događaj ipak teško zaboraviti.

– Moja je kći napadnuta, vukli su je za ruku, u autobusu je od šoka teško disala. Sinoć nije mogla zaspati, bila je uplašena, zvala me da spavam s njom – zaključila je zabrinuta majka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba