U Novom Marofu raste više od 220 novoposađenih stabala

“Svake godine Grad Novi Marof želimo učiniti ljepšim, zelenijim i ugodnijim”

Objavljeno: 12.05.2023. zagorjeinternational

Grad Novi Marof već godinama provodi brojne akcije ozelenjivanja te uređenja zelenih površina, a potpisivanjem ugovora za nabavu i sadnju stabala krenula je i velika akcija sadnje 223 sadnice drveća.

Područje grada tako će se uljepšati stablima kuglastog javora, kuglastog bagrema, običnog graba, obične i kuglaste katalpe te američkog likvidambara.

Početak sadnje novih sadnica stabala obišao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Svake godine grad želimo učiniti ljepšim, zelenijim i ugodnijim za život. Cilj je ozeleniti urbane površine i uvesti pozitivne promjene koje ćemo provesti na području grada, a onda pozitivne prakse proširiti i na druga, okolna mjesta te time obuhvatiti cijelo novomarofsko područje – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Cijena usluge dobave i sadnje drveća na javnim površinama iznosila je više od 22.000 eura, a do sada su se uredile Varaždinska ulica s devet, a Vatrogasna ulica s 12 novih kuglastih bagrema te Zona malog poduzetništva s 15 stabala kuglastog bagrema.

Sadnja drvoreda i stabala na području grada nastavit će se i idućih dana, kako bi Novomarofčani mogli uživati u uređenijem i zelenijem okolišu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba