Sedam minuta užasa

Muškarac s pištoljem upao u zagrebačku školu: E vidjet ćete vi Boga svoga!

Objavljeno: 12.05.2023. zagorjeinternational

˝Završetak školske godine i napetost oko finalnih ocjena kod đaka uvijek izazivaju nervozu. Ne treba puno da usput neke vršnjačke nesuglasice dosegnu razinu nepodnošljivosti pa da se razgovor završi navodnom prijetnjom ili neprimjerenom komunikacijom među vršnjacima. I onda se na taj dijalog obavijen strahom đak potuži članovima svoje obitelji pa u školu stigne upravo jedan od roditelja s ciljem da riješi problem. Nesvakidašnje scene uzrujanog muškarca odjevenog u službenu zaštitarsku uniformu i s pištoljem u futroli na remenu pod pazuhom odvijale su se u srijedu oko 15.15 sati u jednoj srednjoj strukovnoj zagrebačkoj školi˝, piše Jutarnji.

Jutarnji doznaje kako se muškarac, inače zaposlen u uglednoj zaštitarskoj tvrtki, pojavio na vratima škole koju pohađa njegov maloljetni sin. Bio je vrlo nervozan dok je tražio razgovor s razrednicom, no tog trenutka od dežurne nastavnice dobio je odgovor da ne može razgovarati ni s kim jer traju nastava i školske aktivnosti. To mu se nije svidjelo pa je navodno u prostorijama škole izustio:

– E vidjet ćete vi Boga svoga.

Kako je ušetao u školu, tako je iz nje nakon sedam minuta i izašao dok mu se pod miškom naziralo oružje. Mirno se udaljio po pristupnom kolniku škole sve do kombija i to, ni više ni manje nego blindiranog službenog s vidljivim obilježjima zaštitarske firme za koju radi. U kombiju su ga, piše dalje Jutarnji, čekala dvojica kolega zaštitara jer su nakratko, radi njega i posjeta školi, skrenuli s rute tijekom pratnje novca i po povratku u bazu.

Škola je o svemu obavijestila policiju pa je muškarac uhićen na adresi stanovanja. Noć je proveo na policiji, a kruži neslužbena informacija kako je okidač za njegov posjet školi tijekom svog radnog vremena uslijedio nakon što mu se sin navodno požalio da mu je jedna školska kolegica rekla da će ga prebiti. Strah, opravdan ili ne, koji je osjetio zaštitarev sin u tom trenutku, privedeni muškarac opravdava, među ostalim, tvrdnjom ˝da ta djevojčica trenira borilačke vještine i da se zato njegov mali boji˝.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba