VARAŽDIN: Gradonačelnik Bosilj uz prezentacijsku vožnju električnim autobusom najavio:

“Zeleni smo grad i želimo osuvremeniti i opremiti vozni park naših buseka”

Objavljeno: 11.05.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u srijedu se pridružio direktoru gradske tvrtke “Čistoća” Zoranu Svetecu i suradnicima na prezentacijskoj vožnji ulicama Varaždina u primjerku gradskog električnog autobusa, modela ‘LION’s CITY E’ uvoznika Auto Hrvatska. 

Predstavnici Poslovne Grupe “Auto Hrvatska”, glavnog uvoznika MAN gospodarskih vozila za Hrvatsku, prezentirali su gradonačelniku model autobusa koji se definira kao budućnost gradskog prijevoza s ekološkim predznakom.

Gradonačelnik je naglasio kako se autobusima na električni pogon okreće sve više urbanih sredina s ciljem financijske uštede, modernizacije prijevoza za građane i neophodnog doprinosa ekološkom očuvanju, a u tom smjeru ide i Varaždin. 

– Varaždin je zeleni grad koji misli i radi zeleno te naravno da u skladu s tim želimo i osuvremeniti i opremiti novi vozni park naših “buseka”. Konkretno ovaj model koji smo isprobali je prevelik za naše potrebe, ali postoje i manje varijante koje bi nam odgovarale u gradu. Autobus je prilagođen osobama smanjene pokretljivosti, udoban je i siguran, po svim europskim standardima. Želja mi je da uspijemo dobiti sufinanciranje od nadležnog ministarstva poput nekih drugih gradova u Hrvatskoj kako bi zamijenili stare autobuse električnima koji će, ne samo biti moderniji i atraktivniji našim građanima, već će utjecati i na smanjenje onečišćenja zraka i buke u gradu. Siguran sam da bi se naši građani odlučili više koristiti javni prijevoz, a tako bi smanjili i probleme s parkiranjem – rekao je gradonačelnik Bosilj te dodao kako se radi i na poboljšanju voznog reda gradskih autobusa, koji će više zadovoljavati potrebe građana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba