Mladiću je pretražen dom, a incident je prijavljen Ministarstvu obrazovanja

Roditelj u Zagrebu prijetio nastavnici beogradskim scenarijem jer mu je dijete dobilo ukor

Objavljeno: 11.05.2023. zagorjeinternational

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi je roditelj jednog učenika prijetio nastavnici da će se ponoviti beogradski scenarij, jer je učenik dobio ukor, piše RTL.

Time je aludirao na prošlotjedni masakr u Beogradu, kada je 13-godišnjak ubio devet osoba u školi. Zbog ozbiljnih prijetnji beogradskim scenarijem, ali i pronalaskom zabranjenih stvari kod jednog učenika, u utorak je intervenirala policija. Mladiću je pretražen dom, a incident je prijavljen Ministarstvu obrazovanja.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je zahtjev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije što je i realizirano. Ravnateljica Osnovne škole savjetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima – poručili su iz Ministarstva.

Iz sindikata Preporod kazali su kako se po pitanju sigurnosti u školama treba još puno toga napraviti, a najveći je problem što ravnatelji često ne žele da se o tome govori. Beogradski slučaj podsjetio je na zabrinjavajuću statistiku koja ukazuje da su mentalni poremećaji djece i mladih skočili za gotovo 300 posto, a pokušaji samoubojstva za 280 posto, piše Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba