Samo prošle godine zabilježeno 927 intervencija što je dvostruko više nego 2021. godine

KZŽ je na visokom petom mjestu u Hrvatskoj po ulaganju u vatrogastvo 

Objavljeno: 11.05.2023. zagorjeinternational

Prema analizi portala Župan.hr, Krapinsko – zagorska županija na visokom je petom mjestu u Hrvatskoj po izdvojenim sredstvima za vatrogastvo. Županija je u 2021. godini izdvajala 15,80 kuna po glavi stanovnika, a osim što je to smješta na peto mjesto u Hrvatskoj, smješta je i na treće mjesto među sjeverozapadnim županijama.

Župan Željko Kolar i ove je godine potpisao ugovor o izravnoj dodjeli sredstava za financiranje djelatnosti Vatrogasne zajednice KZŽ vrijedan 152.630 eura. 

– Malo je ljudi spremno žrtvovati svoje slobodno vrijeme i biti odvojen od obitelji, kako bi pružili nešto zajednici. Vatrogasci to rade kontinuirano, oni su uvijek tu i nikad ništa ne traže zauzvrat. Stoga je na nama da im osiguramo što bolju opremljenost, da ju dovedemo na razinu njihove motiviranosti i obučenosti – komentirao je ove rezultate župan Željko Kolar.

Inače, samo je u prošloj godini na području Krapinsko – zagorske županije evidentirano čak 927 vatrogasnih intervencija, što je dvostruko više nego u 2021. godini.

Izvor: KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba