VELIKO TRGOVIŠĆE: Bogat program povodom nadolazećeg Dana općine

Evo što sve donosi ovogodišnji ‘VT Fest’ 

Objavljeno: 11.05.2023. zagorjeinternational

Povodom Dana općine Veliko Trgovišće, ove godine na “VT Festu” pripremljen je iznimno bogat program koji će se odvijati puna tri dana ususret samom datumu, 14. svibnja, kada Općina slavi svoj dan, a i kada je ujedno rođendan najpoznatije osobe s tog područja, prvog predsjednika Franje Tuđmana.   

Već sutra slijedi finale nogometnog turnira na NK Zagorcu, koji se igra od 8. svibnja, no dan će započeti danima otvorenih vrata DVD-a te će tako posjetitelji moći vidjeti od 10 sati kako je to u Dobrovoljnim vatrogasnim društvima, Veliko Trgovišće, ‘Vatrogasec’ Strmec i Dubrovčan – Ravnice. Treba napomenuti kako DVD Veliko Trgovišće i Dubrovčan – Ravnice imaju otvorene dane do 14, a Strmec do 12 sati. S istim vremenom početka, u Spomen školi dr. Franjo Tuđman, za one željne povijesti, održat će se stručno znanstveni skup “Dani dr. Franje Tuđmana – Hrvati kroz stoljeća”. Program se nastavlja popodne s nastupom polaznika Dječjeg vrtića “Rožica” i osnovne škole Veliko Trgovišće pod nazivom “Euro ve te vizija” u atriju škole s početkom u 17.30, nakon čega u 19 sati slijedi nastup mažoretkinja iz Dubrovčana. Kako bi zabava u petak bila zagarantirana, na Sportskom centru NK Zagorec VT u 21 sat očekuje se nastup ‘Smooth banda’.   

Subotnji program počinje u 9 sati kod Parka Osnovne škole gdje će se do 12 sati održavati likovna kolonija “Mobili od vete”, a s istim početkom na obližnjem Sportskom centru turnir u nogometu imaju zagići i prstići. Nakon turnira u 15 sati pripremljena je posebna gastro ponuda u kojoj će posjetitelji moći uživati dok traje daljnji program turnira, i to prvo u tradicijskim igrama mjesnih odbora. Za djecu su osigurani napuhanci i igre u kojima mogu sudjelovati i malo stariji, a za vrijeme igra posjetitelji također mogu posjetiti tržnicu domaćih proizvoda. Završni turniri će biti u gađanju serijskom puškom na streljani SK Veliko Trgovišće te turnir u Wushu disciplinama. Svi navedeni događaji počinju u 16 sati i traju do večeri.   

U subotu će također biti svečano obilježavanje Dana općine Veliko Trgovišće koje će započeti polaganjem vijenca u 18.30 kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana te u 18.45 kod Centralnog spomenika na Trgu Stjepana i Franje Tuđmana. Svečana sjednica je na rasporedu u 19 sati u Spomen školi dr. Franje Tuđmana ispred koje će biti Keglevićeva straža, Puhački orkestar Mrzlo Polje i Mažoretkinje Dubrovčan. U atriju osnovne škole bit će kazališna poslastica za djecu u vidu Makovih lakrdijaša i predstave “Krokić Sportić” nakon koje u 19.30 Mažoretkinje Dubrovčan imaju nastup s gostima. Subotnju večer upotpunit će nastup grupe ‘Vigor’ na sportskom centru s početkom u 21 sat.   

Kako to priliči nedjelji u 11 sati održat će se misa za Majčin dan uz prigodni program na Spomen – području Hrvatske majke Velika Erpenja, gdje se nalazi grob majke pisca hrvatske himne Antuna Mihanovića, Justine Mihanović Petropoljske. Turnir zagića i prstića ima svoje veliko finale na Sportskom centru NK Zagorec VT od 9 do 15 sati nakon, a u 17.30 Udruga vinara ‘Barilček’ ima prezentaciju zagorskih vina. Atrij Osnovne škole Veliko Trgovišće u nedjelju će ugostiti KUD ‘Slogu’ i goste u 16.30, a nakon njih slijedi koncert Puhačkog orkestra Mrzlo Polje te naposljetku u 20.30 kazališnu predstava Lectirum Teatra ‘Hotel Nostalgija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba