Nema praznog hoda u općini Petrovsko

Brojni su infrastrukturni projekti u pripremi ili fazi realizacije, a neki od njih ‘teški’ su i nekoliko milijuna eura 

Objavljeno: 11.05.2023. zagorjeinternational

Da u općini Petrovsko vlada prava radna atmosfera, dokazuju brojni infrastrukturni projekti kojima se vodstvo Općine bavi u posljednje vrijeme, a neki od njih teški su i nekoliko milijuna eura. Naime, kako nam je rekao načelnik Stjepan Krklec, brojni su projekti u fazi pripreme, neki su spremni za prijavu na natječaje, a jedan dio njih već je u provedbi. 

– Općina je ishodila svu potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, prenijela investicijska prava na KVIO-Krapina, te je prijavljen na Mehanizam za oporavak i otpornost 4.200.000 eura vrijedan projekt vodoopskrbe visoke zone, a u pripremi je i Javni poziv za komunalne djelatnosti ukopa i održavanja groblja, kao i za usluge košnje bankina i javnih površina jer su postojeći ugovori pred istekom – kaže nam načelnik.

Također, ističe da je na Javni poziv Ministarstva graditeljstva prijavljena za sufinanciranje izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nogostupa u naselju Stara Ves Petrovska.

– Uz spomenuto, kontinuirano se vrše radovi na sanaciji nerazvrstanih cesta i odvodnih kanala, a sve je spremno i za prijavu projekata na ITU mehanizam, točnije, projekt uređenja Lovačkog doma i Društvenog doma u Štuparju – dodaje Krklec. 

Isto tako, za kraj je otkrio i da se radi na asfaltiranju dionica nerazvrstanih cesta, završeni su radovi na asfaltiranju u zaseoku Rumbaki i Križ-Gradiše u naselju Brezovica Petrovska, a na navedenim dionicama potrebno je još urediti bankine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba