Povodom Dana Europe, JURA organizirala edukaciju o izazovima i rizicima

“Svim javnopravnim tijelima pružamo stručne pomoći pri provedbi europskih projekata”

Objavljeno: 10.05.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, u utorak je povodom Dana Europe održana edukacija “Ključni izazovi i rizici u provedbi EU projekata”. Nakon uvodnih obraćanja, uslijedila je edukacija za zaposlenike u lokalnoj i regionalnoj samoupravi te drugim javnopravnim tijelima s područja Varaždinske županije koji će, ili već pripremaju i provode EU projekte. 

Sudionici edukacije su imali prilike usvojiti nova te proširiti postojeća znanja iz područja provedbe EU projekata. Na edukaciji su se, kroz vježbe i primjere dobre prakse, prezentirala pravila i uvjeti provedbe projekata financiranih iz EU izvora te izazovi i rizici, kao i nepravilnosti u provedbi projekata.

– ‘JURA’ je ovim događajem obilježila Dan Europe te se pridružila brojnim aktivnostima i događanjima koja se održavaju u RH te drugim državama članicama EU i EU institucijama. Između ostalog, time se doprinosi ostvarenju programa rada ‘JURA-e’ te provedbi projekta “Suradnja za razvoj” uz pomoć kojeg je do kraja prošle godine pružena pomoć u pripremi za čak 70 projekata, u provedbi za 53 projekta, izrađeno je 16 strateških dokumenata te je organizirano osam informativno – edukativnih događanja. Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije organizira događanja s ciljem informiranja i educiranja svojih korisnika o novostima na temu EU fondova, te stoji na raspolaganju svim jedinicama lokalne samouprave, Varaždinskoj županiji i svim javnopravnim tijelima kroz pružanje stručne pomoći pri edukaciji, pripremi i provedbi europskih projekata – rekao je ravnatelj Mladen Jakopović.

Edukacija je održana u sklopu projekta “Suradnja za razvoj” ukupne vrijednost 3.152.787,74 eura, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 2.679.869,58 eura, odnosno 85 posto. Projekt traje 60 mjeseci, od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2023. godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba