Ogromno priznanje stiglo u Zagorje

ČESTITKE! Marija Bistrica pobjednica ovogodišnje kontinentalne Turističke patrole Večernjeg lista

Objavljeno: 10.05.2023. zagorjeinternational

U ovogodišnjoj kontinentalnoj Turističkoj patroli Večernjeg lista, Marija Bistrica je dobila najviše bodova (91 bod) i time zaslužila pobjedu u ovoj legendarnoj akciji Večernjeg lista!

– Iznimno smo ponosni što je Marija Bistrica prepoznata kao odlična turistička destinacija. Hvala Večernjem listu, a posebno hvala stanovnicima i gostima Marije Bistrice bez kojih bi slogan “Marija Bistrica – puna srca i duše” bio prazno slovo na papiru – poručili su iz općinske Turističke zajednice.

Inače, turistička je patrola po kontinentu uvedena prija osam godina, a dosadašnji dobitnici nagrade su Varaždin, Osijek, Koprivnica, Otočac, Svetvinčenat, Suhopolje te Marija Bistrica kao ovogodišnji pobjednik. 

– Ovo priznanje dokaz je da se trud isplati, ali i da naši mještani znaju koliko je bitno biti dobar domaćin i našim i stranim gostima, koliko je važno voljeti svoje mjesto i raditi na njegovu napretku – rekla je direktorica TZ Marija Klenkar za Večernji list

Kako je došlo do samog posjeta patrole i koji kriteriji su se gledali objasnio nam je načelnik Marije Bistrice, Josip Milički.

– Nazvali su nas iz Večernjaka, da ima kontinentalnu turističku patrolu koja traje već desetljećima i jesmo li spremni uči u nju, za što smo odmah rekli da – istaknuo je načelnik Milički te opisao kako je izgledao posjet:

– Ideja te patrole je pogled posjetitelja koji dođe u neko turističko mjesto, što on tamo može doživjeti, osjetiti i vidjeti. Tako je obišao naše licitare koji su ga oduševili zanimljivom i edukativnom prezentacijom, a koji su pod UNESCO-vom zaštitom, i kupio je jedno za suprugu. Zatim je posjetio medičare kod koji je probao čuveni gvirc, a što je mene posebno oduševilo, nazvao ga je “coca – colom naših djedova”. Djeci je kupio ručno izrađene drvene igračke i sebi suvenir. Također, restoran koji je posjetio ostavio je dobar dojam te je svojim nivoom kulture i uslužnosti kod njega zaradio skoro pa čistu desetku. Nije se gledala samo ponuda već i dojam koje mjesto ostavlja, tako su na ocjenu utjecala naša uređena parkirališta, javne površine i WC-i pa i detalji od cvijeća, hortikulture i čistoće ulica – objasnio je načelnik Milički te dodao kako ovo može samo poslužiti na ponos i diku, ali i kao satisfakcija za sav uloženi trud kako bi Marija Bistrica izgledala kao vrhunsko turističko mjesto.

Hrvatsko nacionalno Marija Bistrica glavni je adut za privući turiste u kontinentalnu Hrvatsku, no sad smo dobili potvrdu kako nije jedini “as u rukavu”.  – Iz našeg gledišta Svetište se bazira na jednodnevnim posjetima, međutim, posjetiti imaju što vidjeti i biti par dana u Mariji Bistrici kad ga povežemo s našom kulturom i baštinom pa i ostalom ponudom poput toplica, dvoraca iz ostalih dijelova Zagorja. Upravo treba raditi na tim stvarima povezivanja kako bi imali mi to za ponuditi njemu, a ne da on sam mora istraživati. Opći dojam kako smo još slabo umreženi kao Turističke zajednice Hrvatskog zagorja – mišljenja je Milički. 

Među visoko ocijenjenim destinacijama se, s 81 bodom, na 16. mjestu našla i općina Donja Voća. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba