Sutra počinje obnova ceste prema dječjem vrtiću i osnovnoj školi u Đurmancu

Apel svim sudionicima prometa za strpljenje i poštivanje nove, privremene regulacije

Objavljeno: 10.05.2023. zagorjeinternational

Sutra kreće rekonstrukcija i obnova nerazvrstane ceste (NC 12) koja vodi prema Osnovnoj školi Đurmanec i Dječjem vrtiću Đurmanec, a radovi će trajati do kraja kolovoza. Budući da se radi o prometnici kojom roditelji dovoze svoju djecu u školu i vrtić, izvođač radova “Krakom d.o.o.” osigurat će novu, privremenu regulaciju prometa, ali uz određena ograničenja.

– Krećemo u obnovu ceste prema našoj školi i vrtiću kako bi dobili suvremenu i sigurnu prometnicu koja će jamčiti veću sigurnost u prometu posebice naših mališana i osnovnoškolaca koji ju najčešće koriste. Za vrijeme trajanja radova organizirat će se privremena regulacija koja će značiti i određena ograničenja. Apeliram na sve sudionike u prometu na strpljenje i da poštuju nove upute, a sve s ciljem kako bi se radovi mogli nesmetano odvijati, ali i da istovremeno naši najmlađi budu sigurni u prometu – poručio je načelnik Damir Belošević te dodao da je nužno da radovi započnu ovih dana s ciljem dovršetka do početka iduće školske godine. 

Inače, vrijednost rekonstrukcije prometnice iznosi 473.717,19 eura, iz Fonda solidarnosti osigurano je 260.555,15 eura dok je Ministarstvo unutarnjih poslova za taj projekt izdvojilo dodatnih 95.000 eura. Preostali dio osigurat će se iz proračuna Općine. 

– Ovim projektom uredit ćemo spomenutu prometnicu te povećati sigurnost u prometu u blizini škole i vrtića što je ujedno i glavni cilj projekta – poručio je načelnik Belošević te još jednom pozvao sve sudionike u prometu na strpljenje i poštivanje nove, privremene regulacije prometa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba