Nakon ‘Tjedna karijera’, ministrica turizma Brnjac i župan Stričak održali radni sastanak

“Varaždinska županija ima izvrstan potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma”

Objavljeno: 09.05.2023. zagorjeinternational

Nakon otvorenja ‘Tjedna karijera’ na Sveučilištu Sjever, ministrica turizma i sporta u Vladi Republike Hrvatske Nikolina Brnjac, održala je radni sastanak s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima, zamjenicom Silvijom Zagorec, pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutinom Vincekom, pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom, Darkom Majhenom, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove te Goranom Mališem, direktorom Turističke zajednice Varaždinske županije.

Župan je naznačio važnost razvoja i daljnjeg ulaganja u turizam na našem području.

– Ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac upoznali smo s Planom razvoja Varaždinske županije u kojem su navedeni svi bitni projekti za županiju to jest, investicije pa tako i one vezane za područje turizma i sporta. Od Gaveznice, Gomile, Arboretuma Opeke, Centra Pavlina i sličnih koji će zasigurno doprinijeti atraktivnosti ovog područja. Ministricu smo informirali i o aktivnostima gradova Varaždinske Toplice i Ludbreg po pitanju daljnjeg razvoja turizma, odnosno podizanju kvalitete turističkog smještaja i sadržaja. Kad tome pridodamo najvišu planinu na sjeveru Hrvatske Ivanščicu, te ‘Europsku Amazonu’ odnosno rijeku Dravu uviđamo turistički potencijal županije. Stoga, očekujemo da i ove godini oborimo rekordne turističke brojke prošle godine – naglasio je Stričak.

Ministrica Brnjac izrazila je zadovoljstvo sastankom.- Varaždinska županija ima izvrstan potencijal za daljnji razvoj turizma i zato me vesele svi projekti koji se provode na ovom području, a koji doprinose našem strateškom cilju, a on je razvoju cjelogodišnjeg turizma – poručila je ministrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba