HVALEVRIJEDNA ŠKOLA U ŠKOLI: Još 43 učenica i učenika Osnovne škole Sračinec naučilo plivati

“To je sigurno jedna od vještina kojom svaka osoba mora vladati”

Objavljeno: 09.05.2023. zagorjeinternational

Petnaestak se godina već održava škola plivanja za djecu koja pohađaju Osnovnu školu Sračinec, pauza je bila samo u pandemijskoj 2020. godini.  

– I ove smo godine u potpunosti financirali školu plivanja, koju naši učenici obavljaju na Gradskim bazenima Varaždin, pod stručnim vodstvom licenciranih trenera plivanja. Za nas kao jedinicu lokalne samouprave, iznimno je važno da djeca u školi steknu visok dijapazon znanja i vještina, a znati plivati sigurno je jedna od vještina kojom svaka osoba mora vladati. S ovom ćemo akcijom nastaviti i iduće godine i svih godina koje dolaze – istaknuo je načelnik Sračinca Božidar Novoselec, prilikom predaje diploma novim plivačicama i plivačima.

Školu plivanja redovito pohađanju svi učenici i učenice OŠ Sračinec u tijekom trećeg razreda.  

– Ove smo godine imali 43 učenica i učenika trećeg razreda koji su uspješno završili školu plivanja na varaždinskim bazenima. Radi se o djeci iz škole u Sračincu te Područne škole Osnovne škole Sračinec iz Svibovca Podravskog – rekla je ravnateljica OŠ Sračinec Lidija Valec te e zahvalila Općini na financiranju programa koji je odlična dopuna aktivnostima škole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba