Župan Anđelko Stričak se očitovao na priopćenje SDP-a:

“Sve to nije došlo preko noći, nego je to rezultat dugogodišnjeg sustavnog rada”

Objavljeno: 09.05.2023. zagorjeinternational

Obrazovanje je tema oko koje se vrlo često lome koplja. Nakon što su jučer iz županijskog SDP-a priopćenjem kritizirali Vladin eksperimentalni program cjelodnevne nastave, danas se je oglasio varaždinski župan Anđelko Stričak te je iskoristio priliku za podsjetiti kako su upravo iz SDP-a glasali protiv besplatnih školskih obroka.

– Nakon što su glasali protiv besplatnih školskih obroka za osnovnoškolce i potom dvaju bitnih amandmana za podršku projektima i programima na području Varaždinske županije, to jest protiv amandmana saborskog zastupnika Predraga Štromara o dodjeli 2,6 milijuna eura iz državnog proračuna za projekt Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi, i amandmana saborskog zastupnika Damira Habijana o dodjeli dodatnih 665.000 eura Sveučilištu Sjever, SDP-ovi eksperti ponovno “brinu“ o obrazovanju – poručio je župan Stričak.

O obrazovanju, odnosno kvaliteti škola kojih je osnivač Varaždinska županija govore rezultati te je ovom ih je ovom prilikom župan Stričak naveo:  

– 33 državna prvaka u prošloj školskoj godini te osvojenih 18 medalja na svjetskim i međunarodnim natjecanjima. Na svemu tome još jednom čestitam našim učenicima, mentorima i ravnateljima. Naravno, do svega toga se nije došlo preko noći, nego je to rezultat dugogodišnjeg sustavnog rada. Kao što vam je poznato, Varaždinska županija osnivač je 14 centara izvrsnosti, odnedavno pet strukovnih centara izvrsnosti te gradi dva regionalna centra kompetentnosti – podsjetio je župan Stričak.  

U Varaždinskoj županiji djeluje jedini Europski centar za darovite u Hrvatskoj, Županija je isto tako jedina članica iz Hrvatske u Europskom udruženju regionalnih i lokalnih vlasti za cjeloživotno učenje (EARLALL), a Glazbena škola u Varaždinu jedina je hrvatska članica u organizaciji “Mladi glazbeni talenti u Europi“.

– Da su SDP-ovi eksperti obratili malo više pažnje, znali bi da je u Varaždinskoj županiji  nedavno održana i 3. Međunarodna konferencija “Rana identifikacija darovite djece“, čiji je domaćin bio Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije. Na toj konferenciji bilo je više od 700 sudionika iz 31 države s četiri kontinenta – istaknuo je varaždinski župan.

Također, je napomenuo, da će u lipnju Varaždinska županija biti domaćin Europskog prvenstva u robotici, 4. Europskog Robocup Junior natjecanja, na kojem se očekuje oko 1.000 sudionika i pozvao  SDP da prije novog priopćenja posjete Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije da dobiju koju informaciju više.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba