Hum na Sutli

Otvoren javni poziv za dodjelu potpore za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica tuče

Objavljeno: 09.05.2023. zagorjeinternational

Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša raspisao je javni poziv za dodjelu potpore za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda (tuča) na području općine Hum na Sutli u 2022. godini.

Dodjeljivat će se potpore za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta koje su pretrpjeli oštećenici na komunalnoj i društvenoj infrastrukturi i stambenoj imovini, uslijed prirodnih nepogoda na neosiguranoj imovini evidentiranoj u Registru šteta 25. svibnja 2022. godine na području općine. 

Pravo prijave za dodjelu sredstava su fizičke osobe s prebivalištem na području Huma na Sutli, pravne osobe sa sjedištem na području općine, oni koji imaju štetu na imovini koja nije osigurana, a nalazi se na području općine, te oni koji su prijavili štetu u Registar šteta sukladno odredbama Zakona, a štete su nastale na komunalnoj i društvenoj infrastrukturi ili stambenoj imovini.

Oštećenima će se dodijeliti do 42 posto iznosa od ukupno procijenjene štete, a razdoblje opravdanih troškova radova, materijala i izvršenih usluga nakon obnove na objektima koji su stradali uslijed tuče smatra se od 26. svibnja 2022. do 15. listopada ove godine. 

Zahtjev se s obveznom dokumentacijom dostavlja u Jedinstveni upravni odjel, Hum na Sutli 175, 49 231 Hum na Sutli s naznakom “Prijava na javni poziv za dodjelu potpore za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda (tuča) na području općine Hum na Sutli u 2022. godini -NE OTVARATI-“. 

Rok za slanje zahtjeva je 15. listopada, a svi detalji i obrasci su dostupni na stranicama Općine

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba