U tijeku je projektiranje energetske obnove zgrade na Trgu hrvatske državnosti

“Novi Marof želi biti zelen i energetski učinkovit, a to ćemo ovakvim projektima i postići”

Objavljeno: 09.05.2023. zagorjeinternational

U jeku energetske krize i sveopćih poskupljenja, Novi Marof se okreće povećanju energetske učinkovitosti. Tako je u tijeku izrada glavnog projekta za energetsku obnovu zgrade u pretežito javnom vlasništvu na Trgu hrvatske državnosti u Novom Marofu koja bi uskoro mogla zasjati u novom ruhu.  

Gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izradi projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade u kojoj se nalaze Gradska uprava, banka, Porezna ispostava, papirnica te Županijska uprava – ured za prostorno uređenje i upravni odjel za opću upravu. Ugovor vrijedan gotovo 20.000 eura potpisan je s direktorom tvrtke Building d.o.o. Jerkom Boškovićem, koja će izraditi glavni projekt.  

Grad će ovaj projekt prijaviti na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koje je za energetsku obnovu zgrada javnog sektora te onih u pretežito javnom vlasništvu osiguralo 40 milijuna eura.

– Grad Novi Marof želi biti zelen i energetski učinkovit grad, a to ćemo postići upravo ovakvim projektima. Energetskom obnovom ove zgrade smanjit ćemo troškove i povećati uštedu energije, što je u današnje vrijeme kada se suočavamo sa sveopćim poskupljenjima itekako bitno. Inače, na javnim pozivima ovakvog tipa prihvatljiv prijavitelj je dosad bio isključivo javni sektor, a ove godine to se promijenilo pa su prihvatljive i zgrade u pretežitom vlasništvu javnog sektora poput naše u Novom Marofu – objasnio je Jenkač istaknuvši kako vjeruje da će Grad prijaviti projekt na javni poziv Ministarstva te ostvariti bespovratna sredstva.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba