Ostao bez vozačke i bez 1320 eura

Ovotjedni vikend rekorder (64) ulovljen s 1,73 promila u Mihaljekovom Jarku

Objavljeno: 08.05.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, tijekom proteklog vikenda utvrđena su ukupno 64 prometna prekršaja od čega 21 prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 15 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 11 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u subotu oko 23 sata u Mihaljekovom Jarku kod 64-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao s 1,73 promila alkohola u organizmu. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega je podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1320 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je također u subotu na A2 kod Krapine od 118 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 80 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba