Kod Trakošćana održan 5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije

“Ova vrsta rekreacijskog sporta je odlična za svakoga, a prednosti su zbilja brojne”

Objavljeno: 08.05.2023. zagorjeinternational

U Trakošćanu je u organizaciji Udruge nordijskog hodanja i pješačenja “Drava” iz Varaždina, povodom Svjetskog dana kretanja, održan 5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije.

Na Festivalu se okupilo više od 600 nordijskih hodača iz cijele Hrvatske, a otvorila ga je zamjenica župana Silvija Zagorec koja je čestitala članovima Udruge “Drava” koji su ovu disciplinu u posljednjih nekoliko godina učinili prepoznatljivom.

– Upravo je ova vrsta rekreacijskog sporta odlična aktivnost za svakoga, a prednosti nordijskog hodanja su zbilja brojne. Od toga da pokreće gotovo devedeset posto mišića pa sve do blagodati za naše mentalno zdravlje. Osim same tjelovježbe, našem zdravlju pridonosi i boravak na svježem zraku, ugodna šetnja s prijateljima te upoznavanje prirodnih, ali i mnogo puta turističkih atrakcija, a gdje sve to možemo napraviti bolje nego u našem prekrasnom Trakošćanu – rekla je Zagorec.

Predsjednica Udruge “Drava” Katica Kalajdžija izrazila je zadovoljstvo odazivom velikog broja sudionika.

– Okupili smo sudionike iz svih dijelova Hrvatske i to činimo iz godine u godinu. Stigli smo do petog festivala u Trakošćanu, a ove smo godine ponudili i pet različitih staza za nordijsko hodanje i pješačenje. Iako je kružna staza oko jezera zanimljiva za brojne šetače, mi smo trasirali i tri staze na suprotnoj strani zaštićenog područja kroz šumu prema Ravnoj gori te laganu stazu cestom u pravcu naselja Jamno te stazu kroz šumu do naselja Vrbanići koja se potom spušta u udolinu i do dvorca zatvarajući kružnu rutu. Staze su duljinama i zahtjevnošću bile prilagođene za sve dobne skupine sudionika i za različite razine fizičke spremnosti, a u Trakošćanu nas je poslužilo i lijepo proljetno vrijeme, idealno za rekreaciju u prirodi – rekla je Kalajdžija.

Na Festivalu je bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba