Slijedi Smotra folklora 21. svibnja u maču

FOTOGALERIJA: Održana 29. Smotra puhačkih orkestara Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 08.05.2023. zagorjeinternational

U Domu kulture u Mariji Bistrici u nedjelju je održana 29. Smotra puhačkih orkestara Krapinsko – zagorske županije u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ i Kulturno-umjetničkog društva “Lovro Ježek”.

Iako je bila revijalnog karaktera, pratio ju je selektor Josip Kapović koji je nakon završetka dao stručni osvrt te voditeljima pružio smjernice za još uspješniji rad u narednom razdoblju. 

Predsjednica ZAKUU KZŽ Gordana Kapelac poručila je kako joj je iznimno drago da se smotra održala nakon pauze uzrokovane pandemijom, te da se nada da će dogodine biti još posjećenija, a otvorila ju je dožupanica Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula kako puhački orkestri oplemenjuju i obogaćuju brojna društvena događanja u svim gradovima i općinama diljem Krapinsko – zagorske županije te svim sviračicama i sviračima poželjela uspješan nastup te jednak nastavak njihovog hvalevrijednog rada na području kulturno-umjetničkog amaterizma.

Bogatim su se programom predstavila četiri orkestra s ukupno više od 100 svirača – Puhački orkestar Mrzlo Polje s voditeljem Juricom Rukljićem, Gradski puhački orkestar Zabok s voditeljem Markom Bobičancem, Puhački orkestar “Ivo Tijardović” Ciglenica Zagorska s voditeljem Robertom Mihovilićem i Limena glazba KUD-a “Lovro Ježek” Marija Bistrica pod vodstvom Roberta Homena. 

Smotri je nazočio i načelnik Marija Bistrice Josip Milički.

Sljedeća u nizu smotri Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije je Smotra folklora, koja će biti održana 21. svibnja u Maču.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba