Njih 810 rastegnulo se na čak 743 metra

ČAKOVEC: Međimurci napravili najdužu gimnastičku špagu 

Objavljeno: 08.05.2023. zagorjeinternational

‘Najdužom gimnastičkom špagom’, sportskom manifestacijom u koju su se uključili brojni građani, sportaši, te najmlađi, u jedinoj hrvatskoj regiji koja je nosila titulu Europske regije sporta, u subotu je oboren novi rekord. Naime, u Čakovcu je nevjerojatnih 810 sudionika napravilo gimnastičku špagu dugu čak 743 metra.

Manifestacija se održala u organizaciji Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan”, Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije, Grada Čakovca i TZ Grada Čakovca, a u sklopu najave Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku.

Točno u podne u sedam hrvatskih gradova organizirano je izvođenje najduže špage, a osim Čakovca, najduža špaga izvodila se i u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. U cijeloj Hrvatskoj toga je dana napravljena špaga ukupne duljine od 2248 metara. 

Velik broj djece i odraslih poredali su se jedan za drugim u položaj gimnastičke špage koja se protezala od Doma sindikata, Ulicom kralja Tomislava do Franjevačkog trga i natrag do Trga Republike i Perivoja Zrinskih, a sudionike su podržali i vrhunski sportaši Filip Ude te Ivica Kostelić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba