'SEXERCISES': Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija u pola sata

SEKS DIJETA: “Osam puta tjedno za vitku liniju – u šest mjeseci izgubila sam 10 kilograma”

Objavljeno: 07.05.2023. zagorjeinternational

Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija u pola sata što je kao pola sata trčanja na traci, a žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje do vrhunca ne dođu, piše 24 sata.

– Imala sam previše kilograma i bila sam frustrirana. Pokušala sam brojne popularne režime prehrane i svaki put sam zakazala jer su imale previše zabrana, ograničenja itd. Ono što mi je na kraju pomoglo bilo je intenzivno vođenje ljubavi i zdraviji stil života koji sam započela u ljubavnoj vezi sa svojim sadašnjim suprugom. U šest mjeseci sam izgubila 10 kilograma. Moj suprug i ja seksamo se otprilike osam puta tjedno. Moji ‘seksercises’ (seksualne vježbe) održavaju svaku vezu svježom, živahnom i vrlo, vrlo strastvenom. Svatko bi trebao znati kako iskoristiti prednosti seksa – napisala je Kerry McCloskey iz SAD-a u knjizi ‘The Ultimate Sex Diet: The Secret Formula for a Slimmer, Healthier, More Passionate Life’.

Zdravi obroci

Mnogi se dijetni planovi temelje na promjeni načina prehrane, pa i autorica knjigu započinje s dvotjednim planom obroka koji naglašava važnost unošenja svježeg voća i povrća, proteina, morskih plodova i cjelovitih žitarica, no naglašava da je glavni sastojak ove dijete ipak – seks.

– Lakše je mršavjeti u dvoje. Studija Sveučilišta Brown pokazala je da ljudi koji imaju partnere dvostruko brže mršave nego samci. U svoj jelovnik možete uključiti kamenice, češnjak ili tartufe, ali i tematske večere koje pojačavaju libido – kaže McCloskey.
U knjizi McCloskey potiče parove da se ‘bave seksom’ od tri do pet puta tjedno i dvostruko vikendom. Uz to, bilo bi dobro trčati, hodati ili plivati od tri do četiri puta tjedno.

– Prednosti su višestruke. Tako jačate tijelo i vaš odnos – kaže autorica.
U knjizi je opisala 14 jedinstvenih vježbi, tzv. ‘sexercises’. To su pozicije koje ciljano jačaju ruke, noge, trbuh, leđa i stražnjicu, a zapravo su to tradicionalne vježbe sa seksualnim ‘spinom’.

– Možete ih izvoditi goli, na podu, i mogu biti dio predigre. Odlično bi bilo napraviti nekoliko treninga od 20 do 30 minuta, tri ili četiri dana u tjednu, po mogućnosti kao preteča glavnog događaja – naglašava autorica.

Poza je važna

Također, tijekom seksa muškarci gube više kalorija od žena zato što imaju više mišićne mase.

– Imajte na umu da je poza važna! Kad je žena gore, ona će za pola sata seksa umjerenim tempom potrošiti otprilike 120 kalorija. Ako to recimo radi u čučećem položaju, to povećava broj potrošenih kalorija na oko 170. Osim toga, ova poza jača mišiće nogu, zdjelice, guze i donjeg dijela trbuha. I strastveni poljubac odlično djeluje na naše tijelo, uklanja stres, opušta, podiže samopouzdanje i čak ima učinak kao vježbanje. Poljubac u trajanju od jedne minute troši 6,5 kalorija – što bi u pola sata bilo gotovo 200 kalorija. Za usporedbu, to je broj kalorija koje pojedete u nešto manje od pola čokolade – prenosi Medical Daily.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba