Braća Sinković osvojila zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom veslačkom kupu u Zagrebu

“Nema bolje publike, nema boljih sportaša od Hrvata! Naš grad, naša publika i još 50. medalja, ovo je nešto posebno”

Objavljeno: 07.05.2023. AB

Braća Martin i Valent Sinković su u nedjelju osvojili zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom veslačkom kupu u Zagrebu, sestre Ivana i Josipa Jurković bile su treće u dvojcu bez kormilara, a braća Patrik i Anton Lončarić zauzeli su četvrto mjesto u muškoj konkurenciji dvojca bez kormilara.

Braća Sinković su pobijedili s vremenom 6:16.74, drugi su bili Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero (6:20.53), a treći Srbi Aleksandar Bedik i Aleksandar Filipović (6:22.23).

– Ovo nam je prva pobjeda u ovoj sezoni, nema bolje publike, nema boljih sportaša od Hrvata. Ma još sam pod emocijama, ovo je divno. Naš grad, naša publika, još 50. medalja.. Ma hvala svima… Bili smo svjesni da će Španjolci biti brzi, oni su drugi na svijetu, a to je dokaz da smo mi još visoko. Po dogovoru smo na kraju podigli finiš, hvala još jednom svim ljudima koji su nas došli bodriti – kazao je Martin Sinković za HRT, dok je Valent dodao:

– Ovo je stvarno nešto posebno, pamtit ćemo ovo do kraja života. Nikad ovo nismo doživjeli, takvo deranje zadnjih 200 metara da mi je srce puno… Isplatilo se sve što smo radili, ljudi, hvala vam. Gdje god smo pogledali bili su naši navijači, podržavali nas od starta, ali zadnjih 200 metara kad smo čuli tu galamu, odlučili smo još pojačati. Ma ovo je sjajno – rekao je.

Sestre Jurković bile su treće s vremenom 7:36.73, dok je pobjeda pripala Španjolkama Aini Cid i Esther Briz Zamorano (7:16.49). Treće su bile  Čehinje Radka Novotnikova i Pavlina Flamikova (7:17.22). Kako su u utrci sudjelovale samo tri posade, prema novim pravilima medalje dobivaju prve samo dvije.

Braća Lončarić bili su četvrti u dvojcu bez kormilara s vremenom 6:38.81. Zlato je osvojila švicarska posada koju čine Roman Roeoesli i Andrin Gulich (6:30.98), drugi su bili Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez (6:33.21), dok su treći Danci Frederic Vystavel i Joachim Sutton.

Damir Martin je nastupio u B finalu samca i tamo je imao najbolje vrijeme 7:07.64 što znači da je ukupno zauzeo sedmo mjesto. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba