USPOMENA ZA CIJELI ŽIVOT: Svi su primili medalje, a neki su u svoje vrtiće ponijeli i pehare

VIDEO & FOTO: Evo tko su pobjednici najveće dječje olimpijade do sad održane

Objavljeno: 05.05.2023. zagorjeinternational

Dan nakon što su se slegli dojmovi, a i prašina na terenu Nogometnog kluba Mladost iz Zaboka, donosimo rezime u vidu rezultate s 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića koji je ove godine s ukupno 760 malih sportaša bio najveći do sad održan u Hrvatskoj. Vrtići su se takmičili kroz šest sportova, od toga dvije sportske igre, nogomet i od ove godine rukomet te atletske discipline, sprint na 50 metara, štafeta 4 x 25 metara, bacanje loptice u daljinu te skok u dalj iz mjesta.  

Prije svega, ovo natjecanje bilo je u pravom duhu fair play igre te su tako sva djeca primila medalje za sudjelovanje, a kako se je svaki skok, trk i gol bilježio imamo konačni poredak najboljih vrtića Krapinsko – zagorske županije kada je sport u pitanju.  

20 vrtića koji su sudjelovali poredali su se u sljedećem rasporedu:

1. DV “Naša radost”

2. DV “Bubamara”

3. DV “Zipkica”

4. DV “G. Krklec”

5. DV “Maslačak”

6. DV “Pušlek”

7. DV “Cvrkutić”  

8. DV “Đurmanec”  

9. DV “Bedekovčina”

10. DV “Balončica”  

11. DV “Zipkica 2”

12. DV “Rožice”

13. DV “Sv. Kr. Začretje”

14. DV “Konjščina”

15. DV “Kesten”

16. DV “Škrinjica”

17. DV “Jaglac”  

18. DV “Zlatni dani”

19. DV “Ivančica”  

20. DV “Šlapica”

21. DV “Zvirek”

Najbrži vrtićki sprintaše su Vid Brdar iz ‘Šlapice’, zatim Blaž Blažinić iz ‘Zipkice’ te Noa Vinković koji je predstavljao ‘Pušlek’. Najbrže djevojčice na 50 metara su Issabela Sever Kozina iz ‘Zipkice’ iza koje ne druga na cilj stigla Mija Bocek iz dječjeg vrtića ‘Konjiščina’ te Jana Jakopčević iz ‘Rožice’.

U također trkačkoj disciplini štafeta 4×25 metara najbrže su izmjenjivali palicu:

1.DV “Zipkica”

Vid Capar

Jura Habajec

Grga Mlinarić

Vigo Potočki

2. DV “Bubamara”

Jakov Martinić

Jura Knezić

Erik Novak

Mateo Putak

3.  DV “Đurmanec”  

Juraj Šafranko

Leon Toplan

Ivan Klasiček

Nikola Makar

1.DV “Naša radost”

Mia Glas

Doris Štruk

Ema Šafranko

Eni Vešligaj

2. DV “Bubamara

Ema Martinić

Vanja Čmarec

Lucija Jakšić

Julia Strugar

3.  DV “Konjščina”

Iskra Martinjak

Ivana Ocvirek

Nicole Bartol

Julia Brlečić

Stopama Sandre Perković uskoro bi mogli krenuti najbolji dječaci i djevojčice u bacanju loptice, a najdalje su ih bacili Nikola Regvat iz DV-a ‘Jaglac’, Leo Žitnjak iz ‘Cvrkutića’ i Jakov Krušlin iz DV-a ‘Naša radost’ te Laris Burić iz DV-a ‘Naša radost’ zatim Tena Tomašković iz ‘Ivančice’, iza koje je treća najdalje bacila Lara Košutić iz Dječjeg vrtića ‘Škrinjica’.

Kao najbolji skakači pokazali su se iz Dječjeg vrtića “Cvrkutić” David Grabušić i Liam Mihael Skitanić te Fran Krasnik, a od djevojčica Chiara Kramarić iz vrtića “Naša radost” zatim Doris Tenšek iz Dječjeg vrtića Bedekovčina te Tonka Gregurić iz “Zipkice”. 

Rukomet je bio novitet ovogodišnje Olimpijade, a najbolje se pripremila ekipa Dječjeg vrtića ‘Bubamara’ iza koje je srebro uzela ekipa iz krapinskog ‘Gustava Krkleca’, dok su brončani rukometaši iz ‘Rožice’.

Pravi nogometni skaut mogao je lako razaznati budućeg Luku Modrića ili Matea Kovačića među brojnim talentima na travnjaku Mladosti. Posebno je zanimljivo kako najbolje i dječake i djevojčice ima Dječji vrtić ‘Gustav Krklec’ dok su srebrni kod dječaka postali nogometaši ‘Škrinjice’, a brončani dječaci iz ‘Cvrkutića’. Kao druge, na postolje su se popele djevojčice vrtića ‘Zipkica 2’, a treće nogometašice vrtića ‘Pušlek’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba