Vučić najavio slanje 1000 policajaca u škole, predložio i vraćanje smrtne kazne

“Ni ovaj mali, ni ovaj veći monstrum neće nikada izaći na slobodu. Pravde će biti”

Objavljeno: 05.05.2023. zagorjeinternational

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima povodom posljednjeg zločina koji je potresao susjednu Srbiju u kojem 21-godišnjak iz vatrenog oružja usmrtio osmero, a ranio još 14 ljudi u Mladenovcu kraj Beograda.

Stravična je to tragedija sama po sebi, a podsjetimo da se svega dan ranije dogodio i stravičan zločin u beogradskoj osnovnoj školi kada je 13-godišnjak ubio osmero svojih kolega i zaštitara i ranio još šestero učenika i nastavnicu.

– Drugi put u posljednjih 48 sati moramo se obratiti. Svaka riječ koju bismo htjeli izgovoriti je naprosto suvišna. Za članove obitelji ubijene djece i zaštitara u školi želim u svoje ime i svih članova Vlade izrazim sućut, kao i za noćas zločinački ubijenim ljudima – započeo je Vučić.

– Veliki narodi, kao što je Srbija i srpski narod, uspijevali su pronaći rješenja nakon velikih tragedija. Za nas veće od ove nema. Izgubili smo mnogo djece, mnogo divnih ljudi, djedovi i bake svoje unuke, majke i očevi svoju djecu – govorio je predsjednik.

U skladu sa svim tim tragedijama, najavio je i nove mjere, piše 24sata.

– U narednih šest mjeseci ćemo primiti 1200 novih policajaca i s time ćemo krenuti odmah i prebaciti 1000 policajaca više da provode vrijeme u školi, da roditelji mogu biti sigurni. Da kraj zaštitara bude policajac gotovo uvijek. Time ćemo, ne samo podići sigurnost za 99 posto, već ćemo time za 80 posto sigurno smanjiti vršnjačko nasilje u školi što je velika stvar – najavio je Vučić te dodao da u Beogradu ima 331 škola, što znači da će tamo biti najmanje 331 policajac. 

– Noćašnji napad je bio teroristički napad, akt u kojem naše specijalne antiterorističke jedinice su imale zadatak uhititi ili neutralizirati terorista. Zlikovac više neće vidjeti svjetlo dana. Metaforički. Neće izaći iz zatvora. Ni ovaj mali monstrum, ni ovaj veći monstrum neće nikada izaći na slobodu. Pravde će biti – poručio je.

Također, predložio je jutros i predsjednici Vlade da se vrati smrtna kazna, no Vlada se protivi. 

– Ja sam nekad bio protiv smrtne kazne i gorko se kajem što sam imao takav politički stav – rekao je te poručio da će Vlada proglasiti tri dana žalosti, koja su započela danas, i za žrtve u Mladenovcu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba