“Noć tvrđava” sutra u Dvoru Trakošćan

Za posjetitelje pripremljen sjajan koncert i edukativno predavanje, a ulaz na događanja je besplatan

Objavljeno: 04.05.2023. zagorjeinternational

U sklopu europskog projekta “FORTITUDE”, u Dvoru Trakošćan će se sutra održati drugo izdanje regionalne kulturne manifestacije “Noć tvrđava – Night of Fortresses”. Događanje se održava na spomenicima kulturne baštine kao što su tvrđave, arheološki lokaliteti, utvrde i dvorci na području Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine – triju zemalja obuhvaćenih programskim područjem Interrega IPA CBC HR-BA-ME, a cilj manifestacije je razvoj i promidžba turističke baštine utvrda kao generatora kulturne vrijednosti.

Dvor Trakošćan se uključio u projekt i za posjetitelje pripremio zanimljiv program koji se sastoji od koncerta Ansambla Audiatur te predavanja restauratorice Valentine Meštrić.

Ansambl Audiatur tročlana je skupina za srednjovjekovnu glazbu iz Zagreba. Članovi Hrvoje Ban (frulice, low whistle, blok flauta, vokal), Daniel Benko (bouzouki, vokal) i Hrvoje Sudar (violina, perkusije, vokal) sviraju klasične srednjovjekovne plesove i pjesme u vlastitom aranžmanu, a sutrašnji koncert će se održati u Viteškoj dvorani dvorca u 19 sati.

Zašto slika govori više od tisuću riječi te kako promatrati umjetnine na drugačiji način s umjetničkog i tehnološkog aspekta, saznat ćete na predavanju restauratorice Valentine Meštrić pod nazivom “Simbolika detalja na portretu Karla III. (VI.): Uloga konzervacije i restauracije u očuvanju kulturnog blaga”. Predavanje počinje nakon koncerta u 20.30 sati, također u Viteškoj dvorani.

Ulaz na događanja je besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba