NOVI MAROF: Počela sanacija oborinske odvodnje u Podevčevu vrijedna 75.000 eura

“Svake godine osiguravamo značajna sredstva za komunalnu infrastrukturu s ciljem da svi stanovnici imaju jednake uvjete za život”

Objavljeno: 04.05.2023. zagorjeinternational

Da Grad Novi Marof ulaže značajna sredstva u komunalnu infrastrukturu i podizanje njezine kvalitete dokazano je ovih dana kada je počela sanacija oborinske odvodnje u naselju Podevčevo, nakon što je prethodno potpisan ugovor o izvođenju radova vrijedan 75.000 eura kojeg su potpisali gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor tvrtke ‘Novokom’ Marinko Hođa. 

Radovima će se, pojasnio je gradonačelnik, značajno podići razina komunalne opremljenosti naselja te riješiti problematika oborinske odvodnje.

– Nakon sanacije oborinske odvodnje u nekoliko naših naselja, nastavljamo s daljnjim ulaganjima u podizanje kvalitete komunalne infrastrukture na čitavom našem području. Grad svake godine u svom proračunu osigurava značajna sredstva za komunalnu infrastrukturu jer nam je cilj da svi naši stanovnici imaju jednake uvjete za život – rekao je Jenkač.

Riječ je o radovima na zacjevljenju cestovnog jarka uz nerazvrstanu cestu NC 1-100 u naselju Podevčevo. Ugradnjom betonskih odvodnih cijevi u jarak omogućit će se i proširenje kolnika nerazvrstane ceste, a one će se spojiti u postojeći propust kod raskrižja sa županijskom cestom ŽC 2050. 

– Nakon realizacije ovih radova, u Podevčevu ćemo imati funkcionalan sustav oborinske odvodnje što će, osim podizanja kvalitete komunalne infrastrukture, doprinijeti i većoj prometnoj sigurnosti na ovoj nerazvrstanoj cesti, kao i sigurnosti mještana – dodao je gradonačelnik. 

Radovi na sanaciji oborinske odvodnje trebali bi završiti do kraja lipnja.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba