Skočila cijena potrošačke košarice

Poskupjela 373 proizvoda, pojeftinilo njih 225

Objavljeno: 04.05.2023. zagorjeinternational

“Kretanje cijena”, aplikacija ministarstva gospodarstva, pokazala je da je, zaključno s 30. travnja, od 1079 proizvoda, njih 225 sniženo u odnosu na 31. prosinca 2022., dok su cijene 373 proizvoda povećane.

Pojeftinjenje se vidi kod deterdženata za pranje posuđa (Jar, Čarli, Likvi), šampona za kosu (Head&Shoulders, Elseve, Pantene), deterdženata za pranje rublja (Persil) te toaletnog papira (Zewa Deluxe, Violeta), dok se poskupljenja uglavnom odnose na sezonsko voće i povrće, čajnu kobasicu PIK Vrbovec, rižu Zlato polje, čips (Čipi Čips, Chio, Lays) te gazirane sokove Coca-Cola i Fanta, Romerquelle gaziranu i negaziranu vodu, paste za zube Aquafresh i Sensodyne, Franck i Gloria kavu, Franck i Podravka čajeve, Franck instant gris, Podravka džemove, Nivea gelove za tuširanje i tjesteninu (Barilla, Žito, Zlato polje), piše Poslovni.hr.

U skladu s navedenim, potrošačka je košarica za proizvode koji se prate na stranici “Kretanje cijena” poskupila od 1,91 posto do 3,76 posto u odnosu na 31. prosinca 2022. Također, ukupno je 481 cijena ostala nepromijenjena, kažu u ministarstvu. 

Podsjetimo, aplikacija prati cijene tri trgovačka lanca – Konzum, Tommy i KTC. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba