Procurili i jezivi detalji njegova telefonskog razgovora s policijom te jedna fotografija

Ovo je navodni motiv dječaka ubojice iz Beograda 

Objavljeno: 04.05.2023. zagorjeinternational

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost nakon stravičnog masakra u kojem je učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u školi ubio osmero školskih kolega i zaštitara te ranio još šestero učenika i profesoricu.

Kako je potvrdila ministrica zdravstva Danica Grujičić, jedna od ranjenih učenica u iznimno je teškom stanju i liječnici joj se bore za život, a životno je ugrožena i teško ozlijeđena profesorica, piše Index.hr.

Trodnevna žalost počinje sutra, 5. svibnja, a ministar obrazovanja Branko Ružić priopćio je na izvanrednoj konferenciji za novinare da će danas nastava u svim školama u Srbiji početi minutom šutnje.

Kako piše Index.hr, Blic je objavio i novu sliku dječaka ubojice Koste K. na kojoj je nasmijan, ali pažnju plijeni stravičan detalj. Naime, dječak je prstima na rukama imitirao pištolje.

Blic.rs

Poznato je i sve više detalja o samom masakru. Kako je ispričala jedna učenica, dječaka su navodno zadirkivali u školi, a i sam dječak je policiji ispričao da ga je društvo u kojem se nalazio ignoriralo i da je tako bio izopćen iz društvenog života, komunikacije i igre tijekom ekskurzije.

– Ovo je nezapamćeno. Planski i organizirano je ovo mjesec dana planirano. Ovaj dan je izabrao zato što je učionica blizu ulaza u školu, a njegov razred je imao sat povijesti. Oružje je uzeo iz očevog stana, u ruksaku je imao i četiri Molotovljeva koktela – rekao je načelnik PU Beograd Veselin Milić. 

Dječak je ispričao da je plan koktelima bio napraviti obrambeni zid na ulazu u školu kako policija ili bilo tko drugi ne bi mogao doći da pruži pomoć. 

Načelnik je otkrio i još jedan strašan detalj koji je snimljen na pozivu kojeg je dječak sam uputio policiji nakon pucnjave.

– Kada je nazvao dežurnu službu Policijske uprave za grad Beograd, rekao je da je pucao na osobe u školi i da je on, u toj izjavi koja je snimljena i zabilježena, psihopat koji se treba smiriti. To je izjavio kada je nazvao dežurnog radnika da prijavi sam događaj – ispričao je Milić, piše Index.hr.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je kako je dječak moguće i znao da ne može kazneno odgovarati. Također, predložio je donošenje deset mjera među kojima je snižavanje granice za kaznenopravnu odgovornost s 14 na 12 godina, uz dvogodišnji moratorij za držanje i posjedovanje oružja i strogu kontrolu dozvola, kontrolu streljana, testove na droge svakih šest mjeseci u srednjim školama…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba