Izabrana nasljednica Krapinčanke Arijane Podgajski

Miss Universe Hrvatske je Andrea Erjavec: “Zalagala bih se za psihičko i fizičko zdravlje djece te osnaživanje roditelja”

Objavljeno: 04.05.2023. zagorjeinternational

Nova Miss Universe Hrvatske je 23-godišnja Andrea Erjavec iz Perušića.  Odlučeno je tako u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, gdje je održan 27. izbor za Miss Universe Hrvatske.
Nasljednica Krapinčanke Arijane Podgajski birala se između 16 djevojaka iz cijele Hrvatske, koje su put do titule i mandata hrvatske predstavnice te blistave krune Zlatarne ‘Dodić’ započele prije dva tjedna u Istri na pripremama u Grand Hotel Brioni u Puli te u hotelu Esplanada, na preliminarnom natjecanju dan prije samog finala. 
Prednatjecanje za plasman u Top10 uključivalo je intervju sa članovima žirija i natjecanje u kupaćim kostimima.

 
Lijepe i pametne

– Ove lijepe djevojke među kojima su i magistrica matematike, BSc Hortikulture, te studentice predškolskog odgoja, kineziologije, sociologije, međunarodnog prava, pravi su primjer da ljepota i pamet itekako idu zajedno i zašto upravo one mogu biti primjer mladim djevojčicama – istaknuli su iz Direkcije.
Ovogodišnja pobjednica istaknula se i svojom biografijom. Andrea ima 23 godine, dolazi iz Perušića. Od stranih jezika odlično priča engleski, a studira razrednu nastavu na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek Petrinja.
Andrea je ponosna na svoj rad na tome da postane bolja verzija sebe, na svoj emocionalni razvoj i sposobnost suočavanja s novim izazovima te na upisu na željeni fakultet. Voli biti u pokretu i iskoristiti vrijeme na najkvalitetniji način, družiti se s obitelji i prijateljima, otići u kazalište, muzeje. Ranije je trenirala i košarku. 
– Smatram da je kretanje i održavanje fizičkog zdravlja vrlo važno te da bismo svi u svijetu trebali imati pristup obrazovanju, informacijama i resursima kako bimo se mogli aktivno uključiti u društvene procese i stvoriti pozitivne promjene u svijetu. Kao Miss Universe zalagala bih se za psihičko i fizičko zdravlje djece, jer smatram da je to jedan od najvećih problema s kojim se djeca suočavaju. Također, smatram da je važno ulagati u obrazovanje i osnaživanje roditelja, kako bi mogli pružiti kvalitetnu njegu i podršku djeci u svim aspektima njihovog života – istaknula je nova Miss.
Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću, istaknula je da Miss Universe odavno nije izbor samo za najljepšu djevojku. 
– Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama . Na njihovim platformama ih prate na stotine tisuća ljudi jer one zagovaraju ispravne vrijednosti radeći na projektima s pozitivnim promjenama. Svojim djelovanjem daju pravi razlog zašto su baš one odabrane kao glasnogovornice i ambasadorice svojih zemalja. Upravo one promiču i iniciraju nužne promjene u društvu i mladeži. Miss Universe postoji kako bi se zagovarala pozitivna budućnost vođena ženama s hrabrošću i inspiracijom da pomaknu granice mogućeg – rekla je Delač.
Tijekom glamuroznog finala, najuspješnjih Top 10 s preliminarnog natjecnja ocjenjivano je u kupaćim kostimima Pletix i večernjim haljinama Bariba. Tijekom predstavljanja nosile su elegantne koktel haljinice i cipele Baldinini. Za frizure i šminku bili su zaduženi stilisti lanca frizerskih salona Studio Marcela, pod stručnim vodstvom direktorice Jadranke Pezo te vizažisti Profokusa koristeći Aura make-up preparate.
Lucciana Ćebo, Andrea Erjavec, Sara Garac, Polina Mytko, Mihaela Posavec plasirale su se u Top5 i na taj način stekle priliku odgovarati na pitanja žirija i pokazati svoju elokventnost u najzahtjevnijem dijelu natjecanja. Superfinalisticama su izazov bile teme poput globalnog zatopljenja, problematika današnje mladeži, kako se nositi s neuspjehom, slobode govora, emancipacije žena i slično kojima su uspješno odolijevale plijeneći pozornost.

Pratilje

Novoizabranoj Miss Universe Hrvatske 2023. pratilje su Lucciana Ćebo kao prva, Sara Garac kao druga pratilja, četvrtoplasirana finalistica je Mihaela Posavec, a petoplasirana je Polina Mytko.
Titulu miss simpatičnosti dodijelile su djevojke među sobom pa je pobjednicom proglašena Paola Kliba iz Pule.
Pošlogodišnja pobjednica Arijana Podgajski okrunila je svoju nasljednicu, 27. po redu Miss Universe Hrvatske, koja je kao glavnu nagradu dobila četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta u vrijednosti do 20.000 eura.  
U glazbenom dijelu programa nastupili su Jacques Houdek i Groovetastic, dok je program vodio Davor Garić. 
U publici su sjedile i nekadašnje missice čak njih 12 –  Ivana Mišura, Ivana Delač, Elizabeta Burg, Sarah Ćosić, Barbara Filipović, Mirna Naiia Marić, Lana Obad, Marijana Rupčić i već spomenuta Arijana Podgajski.
Hrvatska Miss Universe dobila je i čast predstavljati našu zemlju na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote Miss Universe 2023 krajem ove godine u El Salvadoru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba