BRAVO! Osoblje Klinike za kardiokirurgiju UKC Niš uspjelo ukinuti liste čekanja

“Zovemo pacijente s liste na operaciju, a njih više nema”

Objavljeno: 03.05.2023. zagorjeinternational

Osoblje Klinike za kardiokirurgiju UKC Niš, o kojem smo nedavno pisali, sada je uspjelo u svojem naumu da ukinu liste čekanja za operacije. Naime, 12 uzastopnih radnih vikenda, za koje nisu bili plaćeni, neumorno je izvodilo kardiovaskularne operacije do trenutka dok posve nisu očistili imena na listi čekanja. 

– Zovemo pacijente s liste na operaciju, a njih više nema – kažu iz bolnice. 

Prijedlog da se radi i vikendima kako bi srezali listu čekanja dali su kardiolog Aleksandar Kamenov i njegovi kolege Milan Lazarević i Vlado Stojiljković, piše Jutarnji list.

Inače, cijelu je vijest na društvenim mrežama nedavno objavio i direktor klinike Dragan Milić.

– Liste čekanja od danas na našoj klinici ne postoje i nijedan pacijent koji prođe anesteziološku ambulantu neće čekati operaciju duže od 5 do 15 dana. U ovih 100 dana napravljeno je ukupno 248 operacija, a prošle godine za isto vrijeme 117. Samo je u ožujku ove godine odrađeno nevjerojatnih 98 operacija! I sve ove rezultate u ovih 100 dana postigla je ista ekipa ljudi s istim ili čak nešto manjim brojem članova u odnosu na prošlu godinu. Pošto rad vikendom nije bio plaćen, dokazali su da postoje važnije stvari od novca – a to je briga za pacijenta. Briga za one ljude s kojima živimo, koje možda i srećemo u gradu a nismo ni svjesni da im je pomoć potrebna – napisao je prije nekoliko tjedana ravnatelj Milić na svojem Facebooku. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba