Dobio tek 20 mjeseci zatvora

STRAVA U OKOLICI ZAGREBA: Najprije je zatočio djevojku, pa je premlatio i silovao dok je bila u besvjesnom stanju

Objavljeno: 03.05.2023. zagorjeinternational

Krajem siječnja 2018. godine, jedan je muškarac sa šireg zagrebačkog područja premlatio, a potom silovao djevojku dok je bila bez svijesti. Ovih je dana osuđen da je kriv za premlaćivanje i silovanje, prenosi 24sata.

Osuđen je za kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, teške tjelesne ozljede i spolni odnošaj bez pristanka, a za navedeno je dobio 20 mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Žrtva je na sudu svjedočila da ju je muškarac zaključao u svoj stan, potom verbalno napao te istukao na način da ju je povlačio za kosu i gurao uslijed čega je pala na stakleni stol i izgubila svijest.

– U besvjesnom stanju skinuo joj je odjeću i s njom ostvario spolni odnošaj te ju je nakon toga izudarao šakama i nogama po glavi i cijelom tijelu uslijed čega je zadobila prijelom krune trećeg, četvrtog i petog zuba. Zadobila je višestruke krvne podljeve na licu, vratu i nogama te joj je neutvrđenim oštrim predmetom zadao i ubodno reznu ranu na desnoj natkoljenici, a potom ju ustrašenu i protivno njezinoj volji držao u stanu sve do dolaska policije koji je provalila u njegov stan – navodi se u presudi.

Uz zatvorsku kaznu, mora joj isplatiti 10.000 eura odštete, a presuda je nepravomoćna te se na nju obje strane mogu žaliti. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba