Uz poklon pakete, roditelji novorođenih beba u Konjščini dobili i 400 eura

Načelnica Krok: Činimo sve kako bismo poboljšali uvjete našim mališanima

Objavljeno: 03.05.2023. zagorjeinternational

Da su općini Konjščina ljudi na prvom mjestu, posebice oni najmlađi, potvrđeno je još jednom u utorak, kada je načelnica Anita Krok u prostorijama Općine priredila tradicionalni prijem za roditelje 14 novorođenih beba. S ciljem poticanja pozitivnih demografskih trendova i sprječavanja odlazaka mladih obitelji, Općina roditeljima novorođenih beba dodjeljuje novčanu naknadu od 400 eura. 

Kako ističe načelnica Krok, djeca su njihov prioritet i budućnost te ih Općina prati od njihova rođenja.  

– Najvažnije nam je ulaganje u ljude pa tako osim infrastrukturnih projekata, provodimo brojne aktivnosti i povećavamo financijska ulaganja koja se tiču djece i mladih. Tako Općina sufinancira boravak djece u vrtiću te činimo sve kako bismo poboljšali uvjete i omogućili najbolji predškolski odgoj i obrazovanje našim mališanima – rekla je načelnica Krok. 

Osim novčane naknade, Općina Konjščina od 1. siječnja, svojim novorođenim mještanima uručuje i prigodan poklon paket u vrijednosti od 60 eura.  

– Pokušavamo pomoći mladim roditeljima onoliko koliko najviše možemo u okviru naših financijskih mogućnosti, a nastavit ćemo to činiti i dalje – poručila je načelnica Krok poželjevši djeci i roditeljima mnogo zdravlja, sreće i veselja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba