Humanitarnoj akciji priključio se i Grad, a možete i vi do ponedjeljka

Mladi iz Novog Marofa pokazali veliko srce i pomogli unesrećenoj obitelji Ferenčina

Objavljeno: 03.05.2023. zagorjeinternational

Udruga ‘Mladi za Marof’ pokrenula je hvalevrijednu humanitarnu akciju u kojoj prikupljaju financijska sredstva za kupnju nove kuće obitelji Ferenčina čiji je dom izgorio u tragičnom požaru prije dva mjeseca. Dosad je prikupljeno 15.500 eura, a humanitarna akcija traje do ponedjeljka u 15 sati. Financijska sredstva prikupljaju se na posebnom računu Udruge ‘Mladi za Marof’ otvorenom kod Raiffeisenbank Austria d.d. (IBAN: HR6424840081502028774) samo za potrebe humanitarne akcije “Stvorimo novi dom obitelji Ferenčina“. 

Kako podsjećaju iz Grada, prije dva mjeseca došlo je do požara u naselju Madžarevo u kojem je izgorjela kuća obitelji Ferenčina. U njoj su živjeli otac i majka s troje djece te baka, a budući da obitelj ima mala primanja, nema ušteđevinu te ne posjeduje drugu nekretninu pogodnu za život, Udruga ‘Mladi za Marof’ u suradnji s Gradom odlučila je pomoći obitelji prikupljanjem financijskih sredstava.  

Obitelj je zahvaljujući velikim srcima sugrađana uspjela naći privremeni smještaj i opskrbiti se potrebnim stvarima, a kako bi što prije pronašli dugoročno stambeno rješenje, održan je niz koordinacijskih sastanaka na kojima su sudjelovali članovi obitelji, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, predstavnici Udruge te župe sv. Vida i sv. Jurja Madžarevo. S obzirom na to da bi gradnja novog objekta na mjestu požara bila skupa i duga, zaključeno je kako je mnogo brža i jeftinija opcija kupnja nove nekretnine. Udruga je pronašla stariju kuću na prodaju u Zlatarskoj ulici u Topličici s dovoljno prostora za ovu šesteročlanu obitelj koja će nakon uređenja zadovoljiti njihove potrebe.

– Cijena kuće je 35.000 eura koje planiramo prikupiti u ovoj humanitarnoj akciji. Do sada su se već odazvali brojni sugrađani i sportska društva s područja grada koji će donirati na račun humanitarne akcije prikupljene novce, te se nadamo da ćemo uz pomoć Grada Novog Marofa i ostalih građana iz okolice brzo prikupiti potrebna sredstva i smjestiti obitelj Ferenčina u novi dom! Hvala svima na izraženoj solidarnosti i sudjelovanju o ovoj humanitarnoj akciji! – poručuju iz Udruge ‘Mladi za Marof’.  

Kako je najavio gradonačelnik Jenkač, Novi Marof također će se uključiti u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju kako bi pomogao obitelji u potrebi.

– Grad će donirati onoliko koliko nedostaje za kupnju nove kuće obitelji Ferenčina čiji je dom, nažalost, izgorio u tragičnom požaru. Pozivam sve sugrađane da pokažu veliko srce i doniraju koliko mogu kako bismo pomogli našim mještanima u potrebi i zajedničkim im snagama kupili novi, prijeko potreban dom u kojem će, vjerujem, provesti mnogo lijepih obiteljskih trenutaka. Ovakva tragedija, nažalost, može zadesiti bilo koga od nas, pa je važno da u ovim teškim vremenima za naše sugrađane svi pomognemo koliko možemo – rekao je Jenkač. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba