Ulaz i spektakularni sadržaj su potpuno besplatni

Manifestacija ‘Noć tvrđava’ ovog petka u Velikom Taboru

Objavljeno: 03.05.2023. zagorjeinternational

U Dvoru Veliki Tabor ovog će se petka održati manifestacija ‘Noć tvrđava’, a riječ je o drugom izdanju regionalne kulturne manifestacije koja će se održavati na utvrđenim spomenicima kulturne baštine na području Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.  

Veliki Tabor će tako produljiti radno vrijeme do 22 sata i uključiti se u ovu manifestaciju bogatim i raznolikom programom koji započinje u 18 sati edukativno – taktilnom radionicom “S mačem u ruci“ posvećenoj viteštvu, viteškom oružju i srednjovjekovnom ratovanju. 

U nastavku programa lutkarska družina “Ioculatori” izvest će u 19 sati predstavu ‘Črna kraljica’, a posjetitelji svih uzrasta zatim će moći sudjelovati na dvjema edukativno – zabavnim radionicama – “Memory – muzejski predmeti” i “Čarolija vitraja!” – s početkom u 19.30. Potom će se moći razgledati muzejske izložbe u kostimiranom stručnom vodstvu od 20.30 sati, a cijelo događanje će završiti projekcijom video mappinga “Legenda o Veroniki Desinićkoj“ i “Living Tabor“ u 21.45 na monumentalnim velikotaborskim zidinama.

Ulaz u Muzej kao i svi popratni sadržaji bit će besplatni u petak od 18 do 22 sata! 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba