Kosta K. (14), sin uglednog liječnika napravio masakr zbog jedinice

“Cijela hitna plače, tresemo se”

Objavljeno: 03.05.2023. zagorjeinternational

Srpski je MUP potvrdio da je u jutrošnjoj pucnjavi u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu ubijeno osmero djece i zaštitar, a na njih je pucao Kosta K. (14), učenik sedmog razreda zbog, kako navode mediji prema pričanjima njegovih kolega, jedinice iz povijesti, piše 24sata.

Pred školom je mnoštvo uplakanih roditelja koji u panici traže svoju djecu, a cijelo je područje puno policije i kola hitne pomoći. 

screenshot N1

Kako se doznaje, učenik je u školu donio očev pištolj, kod ulaska ubio zaštitara, a potom nastavio do kabineta povijesti gdje je upucao nastavnicu koja se bori za život. Potom je počeo pucati po učenicima. 

Osmero je mrtvih, dok su šestoro djece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru u Tiršovoj. Srpski mediji javljaju kako je ubijeno sedam djevojčica i jedan dječak te zaštitar.

– Kada smo došli na teren zatekli smo osmoro ranjenih, čuvar je bio mrtav. Četvero djece je primljeno u Urgentni i nalaze se u operacijskoj sali, jedna osoba je životno ugrožena. Cijela Hitna plače, tresemo se – kažu iz Hitne pomoći za srpski Blic. 

Još je troje djece smješteno Tiršovoj od kojih se jedno bori za život, a drugo dvoje je s prostrjelnim ranama na intenzivnoj njezi. 

Najviše je stradalih iz učionice povijesti, a navodi se da je ukupno ispalio više od 15 hitaca iz dva spremnika. 

Učenika je policija pronašla i privela u školskom dvorištu, a odveden je na ispitivanje. Riječ je o odlikašu koji je sudjelovao na brojnim školskim natjecanjima, više je puta bio na natjecanjima iz matematike i dobivao pohvale, a prošle godine osvojio je i treće mjesto na općinskom natjecanju iz povijesti. 

Također, srpski mediji javljaju da je 14-godišnjak navodno sin uglednog liječnika, radiologa V.K. koji je do prije dvije godine radio u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, prenosi Jutarnji list

Screenshot Blic.rs / Ringier

– Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije – kažu iz MUP-a. 

Screenshot Blic.rs / Ringier

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba