Pogledajte kako je bilo

Vatrogasci i Klanjčani se okupili i zajedno proslavili svog zaštitnika sv. Florijana

Objavljeno: 02.05.2023. zagorjeinternational

Svečanost povodom svetkovine svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca i zaštitnika grada Klanjca, u organizaciji Vatrogasne zajednica grada Klanjca i Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, ove je godine održana u nedjelju prije samog blagdana koji se obilježava 4. svibnja. Uz domaće vatrogasce, proslavi su se odazvali vatrogasci iz cijele Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, a okupili su se na dvorištu vatrogasnog doma DVD-a Klanjec. Nakon postrojavanja uputili su se prema kapeli svetog Florijana u pratnji Puhačkog orkestra ‘Lira’ iz Kraljevca na Sutli, a vatrogasnim ešalonom zapovijedao je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Klanjca, Ivan Zamuda. 

Misno slavlje predvodio je upravitelj Klanječke župe fra Drago Brglez, a na kraju misnog slavlja okupljenim vatrogascima i građanima obratili su se Željko Zajec, predsjednik VZG Klanjec, Stjepan Skuliber, predsjednik VZKZŽ, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek te župan Željko Kolar. Svi su oni istaknuli važnost i humanost vatrogasnog zanimanja, te izrazili zahvalnost na njihovoj požrtvovnosti. Svečanost je završila pjevanjem Hrvatske himne, a treba napomenuti kako je upravo ovo kraj u kojem je pokopan njen autor Antun Mihanović. 

Nakon zajedničkog fotografiranja ispred kapele sv. Florijana, vatrogasci su nastavili svoje druženje uz domjenak pripremljen u prostorijama vatrogasnog doma u Klanjcu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba