Važna obavijest za mještane Velikog Trgovišća za svibanj

Uz deratizaciju, obavljat će se i dezinsekcija protiv komaraca – evo rasporeda

Objavljeno: 02.05.2023. zagorjeinternational

Ako će to vremenske prilike dopuštati, na području općine Veliko Trgovišće će se obavljati preventivne mjere deratizacije poljoprivrednih i nepoljoprivrednih domaćinstava, javnih ustanova i površina grada, groblja te vodotoka u razdoblju od 8. do 26. svibnja. Deratizacije će biti provedena od strane Zagrebačkog ekološkog sanitacijskog higijenskog servisa d.o.o. koji će u istom tom razdoblju provesti mjere dezinsekcije, odnosno larvicidno tretiranje komaraca.  

Operativni plan po ulicama je sljedeći: od 8. do 12. svibnja javne površine i vodotoci, kanalizacija, objekti kojima upravlja Općina te naselje Veliko Trgovišće nakon čega 15. i 16. svibnja slijede naselja Družilovec, Jezero Klanječko te Vižovlje. Od 17. do 18. svibnja na rasporedu su naselja Domahovo, Mrzlo Polje, Požarkovec, Strmec, Turnišće Klanječko, iza kojih 19. svibnja slijede naselja Jalše i Ravnice. Završetak deratizacije planira se u razdoblju od 23. do 25. svibnja, kada su na rasporedu naselja Bezavina, Dubrovčan, Velika Erpenja i Vilanci, a za 26. svibnja je predviđena kontrola stanja i dodatna deratizacija po pozivu građana posebno onih objekata u kojima nitko nije zatečen prilikom prvog obilaska, zapuštena ili nenaseljena domaćinstva za koja se uspostavi kontakt s vlasnikom te dojave eventualnih novih žarišta odnosno lokacija koje do sad nisu evidentirane.  

Suzbijanje legla komaraca provodit će se u Velikom Trgovišću na lokacijama između željezničke pruge i rijeke Krapine te između Meltala i Klaoničkog potoka, između Horvatske i Klaoničkog potoka i Prostoru ispod ‘TTT-a’ uz Krapinu. U Jezeru Klanječkom na lokacijama ispod D205 i rijeke Horvatske te ribnjak u Jezeru Klanječkom dok će se dezinsekcija provoditi u naselju Ravnice na lokaciji između ceste kroz Ravnice i Horvatske.

Svakog dana deratizacije i dezinsekcije postavljat će se od 8 do 16 sati biocid antikoagulant druge generacije za koji je antidot vitamin K1. Dežurni telefon u slučaju trovanja je 112 ili 095/3894491

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba