"Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2023."

RESPEKT, KRUNOSLAVE! Pripadnik zagorske interventne s 20 kg opreme na sebi, peti prošao ciljem teške 36-kilometarske staze

Objavljeno: 02.05.2023. AB

Na stazi dugoj 36 kilometara, od starta u Pakracu, do cilja u Okučanima, održano je natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske – “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2023.”.

Na natjecanju su sudjelovala 84 natjecatelja, i to 42 pripadnika OSRH, 10 pripadnika MUP-a RH, dok su njih 32 bili natjecatelji oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja: Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Francuske, Kosova, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i SAD.

Natjecatelji su morali savladati osam različitih radnih točaka, tijekom prolaska staze nosili su obaveznu opremu i naoružanje težine 20 kilograma, a njih 77 uspjelo je završiti zahtjevnu utrku.

Odličan rezultat za najspremnijeg vojnika postigao je ponovo i ove godine policijski službenik Policijske uprave krapinsko – zagorske, pripadnik Interventne jedinice policije Krunoslav Ivanušec, koji je osvojio visoko peto mjesto u kategoriji pripadnika MUP-a, u cilju pozvonivši zvonom, pozdravljajući hrvatsku zastavu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba