Održano županijsko natjecanje “Sigurno u prometu 2023”

Najbolja ekipa OŠ Janka Leskovara Pregrada, a najbolji pojedinačni natjecatelji Ivana Mokrovčak i Aleksandar Krznar iz OŠ Sveti Križ Začretje

Objavljeno: 02.05.2023. zagorjeinternational

U petak je u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” Budinščina, Područnoj školi Hrašćina, održano Županijsko natjecanje “Sigurno u prometu 2023” na kojem je sudjelovalo osam ekipa s 32 učenika iz osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije. 

Sudjelovali su učenici iz OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Janka Leskovara Pregrada, OŠ Oroslavje, OŠ Ljudevit Gaj Krapina, OŠ  Đurmanec, OŠ Sveti Križ Začretje i OŠ Vladimir Nazor Budinščina, a svaku su ekipu činila četiri člana – dvije djevojčice i dva dječaka – koji su se pojedinačno natjecali u teorijskom i praktičnom dijelu, odnosno online testu u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila te vožnji bicikla na poligonu i time su postizali pojedinačni broj bodova, a njihov zbroj daje ukupan broj bodova određenoj ekipi. 

Od djevojčica, prvo mjesto pripalo je Ivani Mokrovčak iz OŠ Sveti Križ Začretje (mentorica Božena Belanović ), drugo mjesto Neri Poslon iz OŠ “Ljudevit Gaj“ Krapina (mentor Kristijan Leskovar), a treće Lani Kosec iz OŠ Matije Gupca Gornja Stubica (mentor Marko Mihaljinec).

Od dječaka, prvi je bio Aleksandar Krznar iz OŠ Sveti Križ Začretje (mentorica Božena Belanović), drugi Tomislav Wilco Račić iz OŠ Oroslavje (mentor Krešimir Hamer), a treći Vanja Brezak iz OŠ Janka Leskovara Pregrada (mentor Zvonko Koprivnjak). 

Ekipno, najbolja je bila ekipa OŠ Janka Leskovara Pregrada  (mentor Zvonko Koprivnjak), na drugom mjestu se našla ekipa OŠ Sveti Križ Začretje (mentorica Božena Belanović), a na trećem mjestu ekipa OŠ „Ljudevit Gaj“ Krapina (mentor Kristijan Leskovar). 

Svi sudionici natjecanja dobili su pohvalnice i sponzorske poklon pakete izdavačkih kuća, mentori su dobili zahvalnice, a za postignuta prva tri mjesta su se dodijelile medalje i priznanja. Također, prva tri mjesta ekipno dobila su pehare.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba