Junak škole i čitavog mjesta

VIDEO: Vozač školskog autobusa pao u nesvijest, učenik preuzeo volan i spasio svoje kolege

Objavljeno: 30.04.2023. zagorjeinternational

Učenik sedmog razreda u Michiganu, Dillon Reeves, pravi je heroj koji je spasio brojne živote nakon što je tijekom vožnje pozlilo vozaču školskog autobusa, prenosi 24 sata.

Naime, Dillon je bio u autobusu koji je njega i druge učenike vozio kući s nastave iz škole Carter u Warrenu, sjeverno od Detroita. U jednom trenutku je vozač počeo osjećati vrtoglavicu te je pao u nesvijest. U tom trenutku je autobus nastavio ići dalje bez kontrole. Hrabri dječak je odmah skočio sa svog sjedala te preuzeo kontrolu nad autobusom. Nagazio je na kočnice i udaljio se od ostalih automobila kako bi sigurno zaustavio autobus, piše The Guardian

Nakon što je Reeves uspio zaustaviti autobus, rekao je svojim školskim kolegama da pozovu hitnu pomoć koja je ubrzo stigla zajedno s ravnateljem škole Cartera. Zahvaljujući brzoj reakciji dječaka, nitko od djece nije ozlijeđen. Nakon drame su sjeli u drugi autobus i sigurno stigli kući.

Reevesova majka, Ireta, rekla je novinarima da joj je “srce poskočilo” gledajući video kako vozač autobusa gubi svijest, a njezin sin priskače u pomoć.

– Iznimno sam ponosna na njega – rekla je Dillonova majka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba